FOKUS: Usain Bolt satte av tid til de unge i Stockholm i går. Foto: AP/Scanpix/Niklas Larsson
FOKUS: Usain Bolt satte av tid til de unge i Stockholm i går. Foto: AP/Scanpix/Niklas LarssonVis mer

Lover Usain Bolt til Oslo

I kveld er det sprintfeber i Stockholm.

||| Usain Bolt (23) har fått Sverige til å gå av hengslene allerede før han løpt en meter.

Bislett-general Steinar Hoen lover samme hysteri i Norge — og trolig allerede til neste år.

— Bolt er vår førsteprioritet med tanke på Bislett Games neste sommer, og jeg mener sjansen for at han kommer er rimelig stor. Og kommer han ikke da, så er jeg bortimot 100 prosent sikker på at han kommer i OL-sesongen 2012, sier Steinar Hoen til Dagbladet.

I kveld sitter han ringside når jamaicaneren stiller i 100-meter-duell mot Tyson Gay i Stockholm.

Asafa Powell har trukket seg på grunn av skade, men det er likevel en godbit av de sjeldne svenskene får være vitne til i kveld.

Og de kjenner sin besøkelsestid:

Samme kveld som det ble bekreftet at Bolt var klar for DNGalan solgte arrangøren 1700 billetter på noen timer. Dagen etter ble resten av billettene revet bort. De siste dagene har det vært omsatt svartebørsbilletter for tre ganger pålydende for å være blant de 12 000 i Stockholm som får se  Bolt løpe 100 meter.

1,7 millioner Svenskene bladde opp 1,7 millioner kroner for å lokke superstjernen til Stockholm. Prisen er naturligvis høy — men den skremmer likevel
ikke vannet av Steinar Hoen.

— Det er snakk om prioriteringer. Om vi får napp på Bolt, så blir det gjerne mindre bredde på i andre øvelser. Men så lenge du har Bolt, så er du uansett sikret et kjempestevne, sier Steinar Hoen.

Bislett Games har et totaltbudsjett på rundt 15 millioner kroner — hvorav rundt tre går ut i rene prispenger.

— Regnestykket har uansett to sider. Om man får napp på Bolt så øker selvsagt utgiftene, men inntektene vil også øke. Og se ikke
bort fra at det er mulig å øke billettprisen med 50 kroner dersom Bolt kommer også. Han er en person du kanskje bare får sett en gang live i Oslo, sier Steinar Hoen.

— Blir ny årsbeste I Stockholm har det vært hysteri rundt superstjernen i to dager, men Bolt har stilt opp og bydd på seg selv. Blant annet har han stilt
opp i en egen seanse hvor barn fikk stille han alskens spørsmål i går.

STARTTRØBBEL: Usain Bolt fortalte om sin svakhet på banen i går. Foto: AFP/SCANPIX/Maja Suslin
STARTTRØBBEL: Usain Bolt fortalte om sin svakhet på banen i går. Foto: AFP/SCANPIX/Maja Suslin Vis mer

Overfor ungene røpet han blant annet at han elsker å spille Playstation, se på tv, å spise fastfood, spille domino — og at han er elendig til å svømme.

Å løpe fort er Bolt derimot planetens beste til å gjøre. Men Steinar Hoen tror ikke på ny verdensrekord i Stockholm i kveld.

— Nei, det er verken bane, tidspunkt på året eller alvor nok til det. Men der kommer helt sikkert til å bli ny årsbeste i verden, mener Bislett-generalen.

Den lyder på 9,82. Bolt selv forsikrer at han er i bra form — og han lover en god tid. Spesielt om han kommer seg raskt ut av startblokkene.

— Jeg har alltid hatt problemer med starten. Det er min svakhet. Jeg har trent mye på den de siste årene, og den har blitt bedre. Men den er fortsatt ikke perfekt, sa Usain Bolt til verdenspressen i Stockholm i går.

Tyson Gay er tilsynelatende ikke altfor selvsikker før superduellen.

— Jeg må nok sette ny personlig rekord om jeg i det hele tatt skal synes på kamerabildene, sier mannen med 9,69 som pers.

MÅ  HA PERS: Tyson Gay tror Bolt blir suveren dersom han selv ikke løpere fortere enn noensinne. Foto: EPA/MAJA SUSLIN
MÅ HA PERS: Tyson Gay tror Bolt blir suveren dersom han selv ikke løpere fortere enn noensinne. Foto: EPA/MAJA SUSLIN Vis mer