Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Østberg jager Weng i verdenscupen

Lover Weng kamp om verdenscupkula: - Skal gi alt jeg har og litt til

Det skiller kun 107 poeng mellom Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng før det avsluttende rennet av verdenscupen. Marit Bjørgen tror på Østberg.

FAVORITT: Marit Bjørgen holder Ingvild Flugstad Østberg som favoritt til å vinne verdenscupen sammenlagt. Foto: Bildbyrån
FAVORITT: Marit Bjørgen holder Ingvild Flugstad Østberg som favoritt til å vinne verdenscupen sammenlagt. Foto: Bildbyrån Vis mer

FALUN (Dagbladet): Heidi Wengs formsvikt har plutselig gjort avslutningen av verdenscupen meget spennende.

Etter dagens 10 kilometer klassisk hvor Weng kun ble nummer 22, har Ingvild Flugstad Østberg nemlig kappet mye innpå i verdenscupsammendraget. Med tredjeplass på etappen viste Østberg i tillegg at formen er langt bedre enn duellanten. Før morgendagens avsluttende etappe skiller det 107 poeng mellom de to, og det er doble poeng å kjempe om sammenlagt i minitouren.

- Det kan bli spennende helt til målstreken. Det er jo kult, ikke så gøy for Heidi, selvsagt, men sammendraget i World Cup er åpent og den beste kommer nok til å vinne til slutt, sier Ragnhild Haga om duellen mellom de to lagvenninnene.

- Jeg skjønte ikke at det var så close før nå. Jeg har sagt til Ingvild at hun bare må levere et godt løp i morra. Det er vanskelig å vite hvordan dette ender, sier Marit Bjørgen til den samlede pressen.

Holder Ingvild som favoritt

For Marit Bjørgen som ledet an i store deler av dagens fellesstart, men måtte se seg slått av Krista Pärmakoski er det Østberg som nå er favoritten til å ta hjem verdenscupsammendraget.

- Formmessig er det helt klart Ingvild som er favoritt, sier Bjørgen.

Men hovedpersonen er langt fra like offensiv på egne vegne sammenlignet med lagkameratene. Selv tror hun ikke på at hun skal klare å ta igjen de 107 poengene.

- Jeg gjør egentlig ikke det, det er kanskje defensivt å si, men avstanden er fortsatt over 100 poeng, sier Østberg.

Men selv om Østberg selv ikke har tro på at hun skal klare å ta igjen Weng lover hun at hun skal gi gass på morgendagens jaktstart.

- Jeg er realist, men du skulle bare visst hvor innbitt jeg er på å gå fort når jeg står på startstrek. Jeg skal gå som f.., det er ikke noen tvil om det. Jeg skal gi alt jeg har og litt til.

Østberg sier at drømmen er å ta sammenlagtseieren i verdenscupen en gang i framtiden.

- Jeg har vært på pallen to ganger før i verdenscupen sammenlagt. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle klare det før første gangen jeg sto på pallen sammenlagt. En gang er drømmen min å ta den kula og stå med den gula ledertrøya helt til slutt.

- Og det skjer i morra?

- Hehe, nei jeg tror ikke det. Jeg tror Heidi er god til å ta seg sammen når det virkelig gjelder. Hun har selvfølgelig gått bedre skirenn enn hun gjør nå, men hun går rundt med den gule ledertrøya og det kan bli en fin opptur for Heidi, sier Østberg til den samlede pressen.

Formsvak Weng

For Heidi Weng ble det nok en tøff dag i sporet. Verdenscuplederen forsøkte å henge seg med i teten, men tapte mye opp Mördarbacken og falt bakover i feltet.

Sykdommen hun fikk etter sprinten i Drammen forrige uke har tydelig satt 26-åringen enda lenger tilbake formmessig.

- Heidi ble sjuk før tremila i Kollen og gikk den fordi hun følte hun måtte, så hun er langt fra sitt beste nå. Hun har en bra ledelse, og kommer til å gi alt hun har i morgen, sier Bjørgen om fjorårets overlegne verdenscupvinner.

Heidi Weng var raskere gjennom pressesonen en ute i løypa og var lite lysten til å svare på spørsmål fra de oppmøtte mediene. Weng ønsket ikke å snakke mye om den avsluttende jaktstarten søndag.

- Det kan bli tøft, men det blir som det blir. Jeg synes det gikk tungt i dag i klassisk, så vi får bare se, sier Weng.

- Ingvild slår definitivt Heidi i morgen og om hun kommer på pallen, må Heidi hvertfall bli bedre enn i dag, sier Roar Hjelmeset om morgendagens avgjørende renn.

Mange poeng å kjempe om

Østberg starter morgendagens renn som nummer to, 36 sekunder bak Bjørgen, mens Weng går ut som nummer 21, over halvannet minutt bak. Begge har gode løpere rundt seg, Østberg får trolig tidlig besøk av Pärmakoski og Diggins, mens Weng starter få sekunder bak Ragnhild Haga på jaktstarten over ti kilometer.

Med doble poeng på sluttstillingen av touren og halve poeng for etappetidene på søndag er det totalt 250 poeng å gå om på den siste dagen av verdenscupen. Selv om det nå er blitt en skikkelig duell, kommer ikke stemningen innad i det norske laget til å endre seg.

- Det er først egentlig i dag at det har blitt en duell, så det er vanskelig å si hvordan det påvirker dem. Men de har konkurrert mye i Tour de Ski de siste årene, så dette takler vi som lag sikkert godt, sier landslagstrener Hjelmeset.

- Dere snakker mer om dette enn vi gjør. Begge er i godt humør, og ingen av dem virker særlig preget av situasjonen, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Ingvild Flugstad Østberg tror heller ikke forholdet mellom de to kommer til å være annerledes det neste døgnet.

- Jeg tror den blir lik som den pleier. Kanskje burde jeg prøvd litt mer psykisk spill og vært mer knallhard, men det er ikke helt min stil. Det går nok ganske likt for se

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling