Silvio Berlusconi vekker oppsikt

Lovet spillerne prostituerte

Silvio Berlusconi (86) tar i bruk uvanlige grep for å sikre triumf for Monza i Serie A.

VEKKER OPPSIKT: Silvio Berlusconi vekker oppsikt i en video delt på sosiale medier. Foto: Fabrizio Corradetti / Shutterstock
VEKKER OPPSIKT: Silvio Berlusconi vekker oppsikt i en video delt på sosiale medier. Foto: Fabrizio Corradetti / Shutterstock Vis mer
Publisert

Italias tidligere statsminister og eier av fotballaget Monza, Silvio Berlusconi, vekker oppsikt i en video publisert på sosiale medier.

På en julemiddag med laget skal han ha forsøkt å motivere spillerne ved å love dem prostituerte.

- Jeg fortalte dem (spillerne, journ.anm.) at vi nå skal møte Juventus, Milan og så videre, og hvis de klarer å slå et av de store lagene, vil jeg sende en buss full av prostituerte til garderoben, sier han ifølge nyhetsbyrået AFP gjengitt av danske BT.

Kommentaren ble møtt med latter og applaus i lokalet.

Det var likevel ikke alle som syntes det var morsomt. Stortingsmedlem Laura Boldrini reagerte med sinne da hun hørte hva eksstatsministeren hadde sagt.

- Absurde kommentarer som bare gjøres enda mer foraktelige av at de ble ytret av en senator for republikken og en partileder, skriver hun på Twitter.

Berlusconi tok over Monza i 2018, som da var i Italias tredje beste fotballiga.

SEMIFINALE: Stemningsrapport fra Youngstorget før VM-kampen mellom Frankrike og Marokko. Reporter og video: Christian Fjermeros. Vis mer

Siden den gang har laget tatt reisen opp i Serie A, som er Italias øverste divisjon. Monza ligger for øyeblikket på 14. plass i ligaen, godt over nedrykksstreken.

Monza har blant annet den danske spissen Christian Gytkjær i troppen, som tidligere har spilt for Haugesund, Sandnes Ulf og Rosenborg.

Berlusconi eide AC Milan fra 1986 til 2017. Han har tidligere vært involvert i sexskandaler og er dømt for skattejuks.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer