Lovlig

Middlesbrough-Liverpool 1-2. For femte seriegang blottet John Arne Riise (21) brystkassa i går. FIFA synes målfeiringa er helt grei så lenge han ikke skriver beskjeder på «kassa».

Årsmøtet i Det internasjonale fotballforbundet FIFAs International Board vedtok i går å slå hardt ned på feiring av den typen John Arne Riise har gjort til sitt varemerke etter at han kom til Liverpool: Å dra skjorta over hodet når han scorer.

Heldigvis for ålesunderen blir gesten bare ulovlig hvis T-trøya under eller selve brystkassa inneholder politiske, religiøse eller kommersielle budskap. Regelen trer i kraft fra VM-sluttspillet starter, og i alle fotballkamper etter 1. juli.

Etter ni målløse serieoppgjør våknet venstrekanonen til live seks minutter før slutt på Riverside i går. Da skjøt Riise sistespikeren i Middlesbrough-kista.

- Fantastisk

Banens beste, Nicolas Anelka, fant backen på sin vante venstre, og slegga plasserte Mark Schwarzer forlegent hjelpeløs i hjemmeburet fra 20-meter. Liverpools fungerende manager Phil Thompson sparte ikke på noe i sin Riise-dom:

- Han er godt kjøp fordi han kan spille i ulike posisjoner. Han har enorm innsats, og tar gode innkast og frispark. Han er ung og akkurat det vi har sett etter i Liverpool - en talentfull ung spiller. John Arne har hatt en fantastisk sesong hittil, sier Gérard Houllier-assistenten.

Etter gårsdagens scoring er den norske venstrebeinte på 3. plass på den interne Liverpool-toppscorerlista for ligaen.

Michael Owen topper med 14, Heskey har 8, mens Riise og Danny Murphy har fem hver.

Ro i livet

Dermed knuser han - foreløpig - Nicolas Anelka, som står med to nettkjenninger, men som i går viste glimt av fordums storhet. Først som tredjesist på ballen til Dietmar Hamann før Emile Heskey fikset 1-0. Deretter målgivende til Riise.

Eksurokråka er i ferd med å finne roen i livet.

- Jeg er veldig glad for å spille i Liverpool og i England. Nå kan jeg gå i gatene som en normal person, og det er bra for meg. Jeg håper Liverpool vil gjøre overgangen permanent, sier Anelka.

Leieavtalen med Paris St. Germain går ut til sommeren, men fortsetter 23-åringen i samme stil, kan han forvente et lengre Anfield-opphold.

SCORET IGJEN: John Arne Riise får hjelp av lagkamerat Abel «Julenissen» Xavier til å feire gårsdagens scoring mot Middlesbrough.
BRASSEFEIRING: Flamengo-stjernen Romario blotter T-skjorta med skriften «No war - Peace in the World» under en kamp i den brasilianske serien. Politisk budskap, mener FIFA og vil forby slike markeringer.