Lovpriser Royal League

Tromsø tok imot Galatasaray, Roma og Røde Stjerne på Alfheim i høst, og brukte alle knepene de lærte under Royal League. Åge Hareide er imponert.

 -  Deltakelsen i Royal League var en ubetinget suksess for klubben, sier TILs daglige leder Bjørn Tore Markussen, som mener Tromsø har mye å takke fjorårets Royal League-deltakelse for. -  Helt åpenbart. I høst fikk vi spille i Europa igjen, det var nesten ti år siden sist. Men gjennom Royal League har personer i alle ledd fått erfaring i å møte lag fra andre land, sier Markussen til Dagbladet.


-  Bra matching

I går presenterte Dagbladet seer- og tilskuertall som viser en kraftig nedgang i publikumsinteressen så langt i årets utgave av Royal League, sammenliknet med på samme tid i fjor. Da var også Tromsø med. Den sportslige suksessen var det så som så med for de rødhvite, de røyk ut i første gruppespill. -  Men vi fikk vanvittig bra matching fram mot tippeligastarten. Dessuten var det en glimrende læringsarena, sier Markussen.

-  Alt har gått på drill i europacupkampene i høst. Vi lærte i Royal League mye om hvordan man arrangerer slike kamper, det går på møter med dommere, klargjøring av banen, mottak av og sikkerhet rundt motstanderens spillere og tilhengere - alle aspekter ved det arrangementsmessige, sier Markussen.

-  Vi vil derfor streve for å komme oss innenfor topp 4 her hjemme neste år.


Hareide-skryt

Mange mener negative uttalelser om baneforhold og arenaer har svekket turneringas status, og at det er grunnen til publikumssvikten på de første ni kampene. Landslagssjef Åge Hareide mener kritikerne av den skandinaviske cupen har mye å lære av TIL.

-  Jeg vil gjerne gi honnør til Tromsø. De har spilt UEFA-cup på Alfheim i høst under vanskelige forhold, men ingen løfter så mye som et øyenbryn av den grunn. Der har de vært ekstremt flinke, sier Hareide til Dagbladet. Og utdyper: -  Det har med mentaliteten å gjøre, vet du.

I morgen møter Tromsø Basel i sin siste kamp i UEFA-cupens gruppespill. Med seier i Sveits er Gutan bortimot klare for 16-delsfinalen.

GODT DRILLET: Tromsø takker deltagelsen i fjorårets Royal League for at det har gått så bra i UEFA-cupen. Her juble Ole Martin Årst (t.h.) og Joachim Walltin for en fulltreffer mot Røde Stjerne.