SKIFTET BEITE: Fabian Delph, Radamel Falcao og Raheem Sterling er tre spillere som har byttet klubb i sommer. Foto: SOLO SYNDICATION / REUTERS / NTB SCANPIX
SKIFTET BEITE: Fabian Delph, Radamel Falcao og Raheem Sterling er tre spillere som har byttet klubb i sommer. Foto: SOLO SYNDICATION / REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

Lovte å bli i klubben, men én uke seinere signerte Fabian Delph for Manchester City

Her er sommerens merkeligste overganger.

(Dagbladet): For Premier League-entusiaster er det nå bare fire små dager til sesongen 2015/2016 går i gang. Men det har ikke latt vente på seg med action i ferien heller.

I perioden 1. juli til 31. august er det internasjonale overgangsvinduet åpent, og tida kalles ikke «Silly Season» uten grunn.

Først og fremst er det på grunn av enkelte tilfeller der røyk oppstår tilsynelatende uten ild, men man må også være forberedt på det meste.

Derfor har Dagbladet satt ned ei lita liste, sånn for å feire at seriestarten er bare fire dager unna.

Her er sommerens rareste, mest uventede eller merkeligste overganger:

• Fabian Delph, fra Aston Villa til Manchester City 25-åringen med ei fortid i Leeds ble i midten av juli klar for de lyseblå fra Manchester. Men bare ei uke før hadde Delph forsikret Villa-fansen om at han ikke skulle noe som helst sted, han skulle bli værende.

- Nå drar han som verdens største vinglepetter. Det vil ikke være populært i det hele tatt, sa TV 2-ekspert Kasper Wikestad til Dagbladet etter at overgangen ble bekreftet.

Etter overgangen fra Leeds i 2009 var det først sist sesong Fabian Delph fikk sitt store gjennombrudd. Han ble også belønnet med landslagsspill.

Etter overgangen har Delph noe passende fått sin egen parodikonto på Twitter, «Indecisive Delph». Der tvitres det om de mange vanskelige valgene Delph gjør til daglig - og at han ikke klarer å bestemme seg.

• Radamel Falcao, fra Manchester United (lån) til Chelsea (lån) Den colombianske stjernespissen ble hentet til Manchester United i fjor, med plan om at han skulle være en viktig brikke på veien til å gjenreise gammel storhet for rødtrøyene.

Men oppholdet i United ble mer skuffende enn noen hadde forventet. Falcao slet med å få spilletid, men når han først fikk plass på laget, gjorde han ikke mye ut av seg. Alt i alt ble oppholdet en skuffelse, med bare fire ligamål.

Det kom ikke som noen overraskelse at låneavtalen med United ikke ble fornyet. Mer overraskende var det derimot at seriemester Chelsea var ganske ivrige etter å sikre seg 29-åringen.

Manager José Mourinho har tro på at han kan bringe colombianeren tilbake i storform, selv om Falcao må finne seg i å stå bak Diego Costa og Loïc Rémy i rekken. Da gjenstår det bare å se.

• Ibrahim Affelay, Bracelona til Stoke Halvt marokkanske og halvt nederlandske Affelay ble i 2011 Barcelona-spiller, etter å ha tilbrakt ungdomsårene i PSV.

29-åringen har vært utlånt til både Olympiakos og Schalke, og har nå signert for Stoke, som ble nummer ni i ligaen i fjor.

Faktum er at Stoke nå har fire Champions League-vinnere i troppen, flere enn storlag som Liverpool (3), Arsenal (1) og Manchester City (1). Foran Stoke på lista ligger Chelsea og Manchester United.

• Raheem Sterling, fra Liverpool til Manchester City Kanskje ikke blant de merkeligste, men definitivt årets overgangssaga. Det hele startet i vinter, da Raheem Sterling nektet å signere noen ny kontrakt med Merseyside-laget fordi han følte han var verdt mer.

I sommer gjorde Sterling det han kunne for å få presset gjennom en overgang, og ønsket ikke å bli med Liverpool i sesongoppkjøringen. 20-åringen hevdet han var syk.

14. juli ble det klart. Raheem Sterling ble tidenes nest dyreste fotballspiller i England da han ble klar for Manchester City.

Sterlings oppførsel gjennom dette har skapt store reaksjoner, og tidligere lagkamerat og Liverpool-legende Steven Gerrard ba Sterling om å ta seg sammen og oppføre seg som en mann. Tidligere Liverpool-spiller Glenn Hysen mente stjerneskuddet oppførte seg som en bortskjemt drittunge.

• Víctor Valdés, Manchester United På nyåret signerte tidligere Barcelona-keeper Víctor Valdés for Manchester United. Men allerede i sommer fikk spanjolen - via en pressekonferanse - beskjed om at han er uønsket i klubben.

SKAL BORT: Victor Valdes har fått beskjed om å pakke sakene sine og finne seg en annen klubb. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF
SKAL BORT: Victor Valdes har fått beskjed om å pakke sakene sine og finne seg en annen klubb. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF Vis mer

- Og om man ikke er villig til å følge prinsippene i filosofien, så er det bare én vei - og det er ut, sa manager Louis van Gaal.

Grunnen til denne ampre stemningen var at Víctor Valdés nektet å spille for lagets U21-lag. Men Valdes har foreløpig ikke funnet seg noen ny klubb. De siste rapportene sier at han nærmer seg en overgang bort fra Manchester.

TIL STOKE: Ibrahim Affelay. Foto: EPA/REMKO DE WAAL
TIL STOKE: Ibrahim Affelay. Foto: EPA/REMKO DE WAAL Vis mer