Lovte to mål

Før kampen spurte Erik Solér venstreback Marius Johnsen (23) om det skulle bli godt med ferie. -   Jeg skal bare score to mål først, svarte han.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Etter først å ha sendt Start i ledelsen i 1. omgang, innfridde Johnsen det ambisiøse løftet på overtid. Alex Valencia slo corner. I feltet viste Johnsen enorm offervilje og stanget inn seiersmålet - venstrebackens sjuende scoring i år. Det plasserer ham på 3. plass på toppscorerlista, bare slått av Morten Berre og Bengt Sæternes. Den utrolige statistikken overrasker ikke Start-direktør Erik Solér:

-   Da vi spilte 1. divisjon i fjor satte vi som målsetting for Marius at han skulle ha sju mål. Han endte med ni. I år er målsettingen 10. Og nå er han jo på god vei, gliser han.

Beskjeden

Marius Johnsen fristes imidlertid ikke til å oppjustere målsettingen.

-  Får jeg tre scoringer til er jeg fornøyd. Jeg har alltid vært god i lufta. På den siste scoringen tenkte jeg bare at det fikk bære eller briste, sier Johnsen.

Solér er ikke beskjeden når han skal beskrive Norges kanskje mest målfarlige venstreback:

-   Han er verdens beste venstreback, utbasunerer Solér - før han modererer seg litt:

-   Det er kanskje litt spøkefullt sagt. Men Marius har en vanvittig fysikk og er utrolig intelligent. Jeg er glad vi signerte ham for tre nye år i våres. Det var smart.

 SØRLANDSKAMERATER: Kristofer      Hæstad (t.v.) omfavner Marius Johnsen. Start sikret igjen seieren like før slutt. -   På den siste scoringen tenkte jeg bare at det fikk bære eller briste, sier Johnsen. Foto: Arnt E. Folvik
SØRLANDSKAMERATER: Kristofer Hæstad (t.v.) omfavner Marius Johnsen. Start sikret igjen seieren like før slutt. - På den siste scoringen tenkte jeg bare at det fikk bære eller briste, sier Johnsen. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

For sammen med Kristofer Hæstad er Marius Johnsen Starts aller heteste salgsobjekt. Men 23-åringen slippes ikke nå:

-   Vi har ikke fått noen konkrete bud på Marius. Ingen trenger å gjøre det heller, sier Solér.

-  Galskap å selge

-   Har klubben som mål å bli blant de beste i år ville det være galskap å selge Marius Johnsen, samtykker trener Tom Nordlie.

Han skjelte ut spillerne sine etter noter etter en 1. omgang hvor Fredrikstad var klart best. Foruten Markus Ringbergs scoring spolerte Øivind Hoås den ene sjansen etter den andre - og Start var bare heldige som ikke lå under til pause.

-   Vi var ikke i nærheten av å nå toppnivået vårt. I pausen var jeg både hoppende, sittende og liggende. Vi drev bare og «puset» på dødballer i stedet for å løpe mot mål så tennene satt fast i nettet. Jeg spurte gutta med tårer i øynene om de hadde like lyst til å vinne som meg, sier Nordlie.

Fryktet kollaps

Det hadde i hvert fall Marius Johnsen - som fryktet at Nordlie skulle kollapse i pausen.

-   Jeg kikket bort mot fysioterapeuten for å se om han var klar dersom Tom fikk hjerteinfarkt. Han tok tak i bager og heiv dem i veggen. Han var opprørt, og med all mulig grunn, sier Johnsen.

Utover i 2. omgang fikk Nordlie svaret han håpet på.

Godt trente Start-spillere overtok som vanlig initiativet i kampen - og avgjorde på sitt sedvanlige vis det siste kvarteret. Det var 12. gang i år. Halvveis i sesongen har Start allerede nådd sin målsetting om 30 poeng. De har seks poeng ned til Brann og Viking, ni til Vålerenga, Lillestrøm og Lyn og 12 til Rosenborg. Da tør selv Start å snakke om medalje:

-   Vi er en medaljekandidat. Såpass ærlige må vi være, medgir Erik Solér.