- EKSTREMT: Styrelederen i ligaen mener det klubben gjorde for å få kampen utsatt, var av det ekstreme slaget. Nå kan Ballybrack straffes for løgnen. Illustrasjonsfoto: PAUL CURRIE/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
- EKSTREMT: Styrelederen i ligaen mener det klubben gjorde for å få kampen utsatt, var av det ekstreme slaget. Nå kan Ballybrack straffes for løgnen. Illustrasjonsfoto: PAUL CURRIE/BPI/REX/SHUTTERSTOCKVis mer

Irsk klubb løy om at en av spillerne døde

Løy om at en av spillerne døde for å utsette fotballkamp: - Sjokkerende

- Det må være noe galt med dem som har gjort dette, sier ligaens styreleder.

Det er Irish Times som melder om den noe spesielle episoden.

Det er den irske klubben Ballybrack som hevdet at en av deres spillere, Fernando Nuno La Fuente, døde i en bilulykke. Forfallet, av den tragiske sorten, gjorde at Ballybrack tilsynelatende trengte å utsette kampen.

Kondolansene haglet, fra blant annet andre lag i breddefotballen, på sosiale medier.

Seinere ble det imidlertid bekreftet at Fuente var i live og i helt fin form.

- Vi må bare gi vår dypeste beklagelse til Leinster Senior League, vår motstander Arklow Town FC og de klubbene og personene som tok kontakt med oss for å vise støtte, skriver klubben på Facebook.

- Sjokkerende

Styreleder David Morgan i Senior League, der Ballybrack spiller, fikk hakeslepp.

- Det begynte å demre for oss da vi ringte familien på mandag og spurte om det var noe vi kunne gjøre for dem. De sa at kroppen hans allerede var tilbake i Spania, og det hang ikke helt på greip. Det er sjokkerende å gjøre dette for å få en kamp utsatt, sier Moran til Irish Times.

Moran forteller at lagene i ligaen praktiserte ett minutts stillhet før kamp, og at spillerne brukte svarte sørgebånd rundt armen.

- Det må være noe galt med dem som har gjort dette, sier Moran.

Han forteller også at klubbens sekretær sa opp.

Kan straffes

Torsdag kan Ballybrack bli straffet.

- Det første vi må gjøre, er så finne ut hvilke regler de faktisk brøt. Vi har aldri vært borti noe liknende, sier Moran.

Men det viktigste nå er å ta seg av spilleren som ble hevdet omkommet i en trafikkulykke.

- Vi er bekymret for ham og at han kanskje vil bli latterliggjort etter dette. Vi har aldri vært borti noe liknende. Det er ekstremt. Vi kommer også til å ta dette til ligaledelsen for å ha satt fotballen i vanry, opplyser Moran.