Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Løy om Verås Larsens superform før OL

- Padlet på sin egen verdensrekord på Årungen, røper landslagstreneren.

ØNSKEREPRISE: Åtte år etter at han vant samme øvelse i Athen, sto Eirik Verås Larsen (midten) atter en gang øverst på en olympisk seierspall med gullmedalje rundt halsen. Sølvvinner Adam van Koeverden til venstre. Bronsevinner Max Hoff til høyre.Foto: FRANCISCO LEONG / AFP PHOTO / NTB Scanpix
ØNSKEREPRISE: Åtte år etter at han vant samme øvelse i Athen, sto Eirik Verås Larsen (midten) atter en gang øverst på en olympisk seierspall med gullmedalje rundt halsen. Sølvvinner Adam van Koeverden til venstre. Bronsevinner Max Hoff til høyre.Foto: FRANCISCO LEONG / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer

LONDON/OSLO (Dagbladet): I to år har Eirik Verås Larsens berømmelige fokus utelukkende vært rettet mot det som skulle skje på Dorney Lake i London 8. august 2012.

Åtte år etter at han vant OL-gull på K1 1000 meter i Athen gjentok han bedriften da han med en uimotståelig avslutning satte rivalen Adam van Koeverden ettertrykkelig på plass.

Selv om van Koeverden var en klar forhåndsfavoritt, kom ikke det gledelige OL-gullet som noen stor overraskelse på dem i apparatet rundt flekkefjæringen.

La på halvannet sekund Landslagstrener Tom Selvik kom nemlig med en innrømmelse om at Verås Larsen var i en helt annen form en rapportert under OL-oppladningen på Årungen.

- Jeg har en hemmelighet å fortelle: På Årungen før OL padlet han på sin egen verdensrekord. Jeg turte ikke fortelle til pressen hvor fort han padlet, så jeg måtte ljuge på halvannet sekund på tida. Og dette skjedde i Norge - med vind og trær og stusselige forhold ute på Årungen. Da visste jeg at han var en farlig mann, sier Selvik til NRK.

HVIT LØGN: Eirik Verås Larsen og støtteapparatet rundt ham innrømmet at de hadde løyet om hvor fort han egentlig hadde padlet i OL-oppladningen. I dag kunne ingen stå imot flekkefjæringens avslutning.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
HVIT LØGN: Eirik Verås Larsen og støtteapparatet rundt ham innrømmet at de hadde løyet om hvor fort han egentlig hadde padlet i OL-oppladningen. I dag kunne ingen stå imot flekkefjæringens avslutning. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Du visste det her du, at du skulle vinne? spør Dagbladet idet Verås Larsen haster forbi til et TV-intervju.

- He-he. Jeg hadde jo trua på det.

- Selvik sier at du har bløffet om hvor fort du har padlet?

- Jeg vet ikke akkurat det, men, sier Verås Larsen med et smil.

- Klin gæren Treneren er uansett full av beundring for 36-åringens evne til å prestere når det gjelder som mest.

HEMMELIGHETSFULLE: Her ankommer Eirik Verås Larsen og landslagstrener Tom Selvik, vel vitende om at padleren var i superform. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
HEMMELIGHETSFULLE: Her ankommer Eirik Verås Larsen og landslagstrener Tom Selvik, vel vitende om at padleren var i superform. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Jeg har nesten mistet stemmen. Han gikk ut i rekordåpning, og hadde den høyeste frekvensen han noen gang har hatt i et løp. Han var klin gæren og gikk i tunnelen sin, sier Selvik.

Sportssjef Morten Ivarsen fikk en følelse av déjà vu fra 2004.

- Det var en fantastisk prestasjon, men vi vet at Eirik har vært der oppe i hele år med pallplasseringer i World Cup. Vi vet også at Eirik er den mest rutinerte i feltet. Det var stort å se. Samtidig ser vi at det ligner på Athen for åtte år siden. Han var oppe tidligere enn det han pleier, og alle i feltet vet at Eirik er ubehagelig å ha med å gjøre de siste 500 meterene, sier Ivarsen til NRK.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media