Løy om Verås Larsens superform før OL

- Padlet på sin egen verdensrekord på Årungen, røper landslagstreneren.

ØNSKEREPRISE: Åtte år etter at han vant samme øvelse i Athen, sto Eirik Verås Larsen (midten) atter en gang øverst på en olympisk seierspall med gullmedalje rundt halsen. Sølvvinner Adam van Koeverden til venstre. Bronsevinner Max Hoff til høyre.Foto: FRANCISCO LEONG / AFP PHOTO / NTB Scanpix
ØNSKEREPRISE: Åtte år etter at han vant samme øvelse i Athen, sto Eirik Verås Larsen (midten) atter en gang øverst på en olympisk seierspall med gullmedalje rundt halsen. Sølvvinner Adam van Koeverden til venstre. Bronsevinner Max Hoff til høyre.Foto: FRANCISCO LEONG / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

LONDON/OSLO (Dagbladet): I to år har Eirik Verås Larsens berømmelige fokus utelukkende vært rettet mot det som skulle skje på Dorney Lake i London 8. august 2012.

Åtte år etter at han vant OL-gull på K1 1000 meter i Athen gjentok han bedriften da han med en uimotståelig avslutning satte rivalen Adam van Koeverden ettertrykkelig på plass.

Selv om van Koeverden var en klar forhåndsfavoritt, kom ikke det gledelige OL-gullet som noen stor overraskelse på dem i apparatet rundt flekkefjæringen.

La på halvannet sekund Landslagstrener Tom Selvik kom nemlig med en innrømmelse om at Verås Larsen var i en helt annen form en rapportert under OL-oppladningen på Årungen.

- Jeg har en hemmelighet å fortelle: På Årungen før OL padlet han på sin egen verdensrekord. Jeg turte ikke fortelle til pressen hvor fort han padlet, så jeg måtte ljuge på halvannet sekund på tida. Og dette skjedde i Norge - med vind og trær og stusselige forhold ute på Årungen. Da visste jeg at han var en farlig mann, sier Selvik til NRK.

- Du visste det her du, at du skulle vinne? spør Dagbladet idet Verås Larsen haster forbi til et TV-intervju.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer