Løypa ingen god grunn for at Kristoff ikke skal gjenta Flandern-triumf

- Rytmen på de 15 siste milene er bevart, lover arrangør.

SAME PROCEDURE? Forandringene i neste års Flandern-løype er mest av kosmetisk art. Det er godt nytt for Alexander Kristoff som vant årets utgave. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
SAME PROCEDURE? Forandringene i neste års Flandern-løype er mest av kosmetisk art. Det er godt nytt for Alexander Kristoff som vant årets utgave. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)Vis mer

(procycling.no): Neste år sykles den 100. utgaven av Flandern rundt, og arrangøren har valgt å la hovedtrekkene i løypa Alexander Kristoff gikk til topps i, forbli uendret.

De siste årene har vi vendt oss til to passeringer av Paterberg mot slutten og tre runder over Oude Kwaremot.

Dette beholdes i 2016-versjonen, og igjen er det 13 kilometer igjen til mål etter siste passering av Paterberg.

Favoriserer de angrepsvillige Forandringene fra årets rute er av mer kosmetisk art.

Arrangøren har lagt om «transporten» på de første ti milene, noe som blant annet gjør at man skal passere Kanegem, Arsele, Zulte og Kruishoutem på vei mot de mer avgjørende fasene av rittet.

I 2015 var det 19 bakker underveis, neste år er antallet nede i 18. Det er også klart brosteinsseksjonen Holleweg erstattes av Jagerij på grunn av veiarbeid.

Rittsjef Wim Van Herreweghe sier tilbakmeldingene fra rytterne på ruta er gode, og at de har klart å lage et mer «fascinerende ritt».

- Den angrepsvillige tilnærmingen til Jurgen Roelandts, Greg Van Avermat, Stijn Vandenbergh, Niki Terpstra og Alexander Kristoff har blitt belønnet i de siste utgavene.  Det har alltid endt med i nervepirrende finale og et imponerende podium, sier Flandern-sjefen i en uttalelse på rittets hjemmeside.

Heftig finale Med 45 kilometer igjen, kommer utfordringene tett under finalen av rittet: Rittets eneste passering av Koppenberg følges av Steenbeekdries (39 kilometer igjen), Taaienberg (37), Kruisberg (27), Oude Kwaremont (17) og Paterberg (13).

Under årets utgave angrep Terpstra først opp Taaienberg, men det forsøket ble nøytralisert.

En fartsøkning over Kruisberg endte med kun én mann fulgte ham, og det var nettopp Kristoff.

Terpstras opprinnelige plan var å angripe opp Paterberg med 13 kilometer igjen til mål på toppen, men der kom nordmannen han i forkjøpet og dro til med en fartsøkning som tok luven av Etixx-rytterens planlagte angrep fullstendig.

Og resten er nydelig sykkelhistorie!

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!