NIENDE: Henrik Kristoffersen ligger på en niendeplass etter den første omgangen. Foto: Hans Arne Vedlog   / Dagbladet
NIENDE: Henrik Kristoffersen ligger på en niendeplass etter den første omgangen. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Løypa som ble satt av den norske treneren ble en taktisk bommert

- Vi traff ikke der.

BEAVER CREEK (Dagbladet): Henrik Kristoffersen ligger på en niendeplass etter den første omgangen av VM-slalåmen, og med 1,26 opp til ledende Marcel Hirscher ser det ut som om han i alle fall er ute av gullkampen.

Med tanke på at løypa ble stukket av den norske treneren Christian Mitter var det kanskje nærliggende å tenke at den skulle favorisere de norske løperne, men en niendeplass, en 17.-plass og en 26.-plass svarer ikke til forventningene.

Bom Sportssjef Claus Ryste fortalte etter den første omgangen at det var taktisk stang ut.

- Vi traff ikke der - vi var rett og slett uheldige med taktikken. Gutta har trent mye med de løypene, men vi ble litt treige i dag. Hvorfor har jeg ikke noe godt svar på nå, sier han.

Han forteller videre at Mitter selv er skuffa og at han føler jobben ikke ble gjort skikkelig, men at det er sånn denne idretten er.

- Mitter har bragt disse gutta opp fra ingenting til det de er i dag. Om han bommer litt på løypa en dag, så er det bare sånn gamet er. Vi prøvde, men dessverre er vi litt bak.

Sliten Kristoffersen selv kunne fortelle at løypa var av det treige slaget.

- Jeg føler det går bra på toppen, og i mellompariet får jeg opp tempoet litt, men det gikk sykt sakte. På slutten kjører jeg bra, sier Henrik Kristoffersen.

Ikke bare gikk det sakte. 20-åringen var nesten helt tom for krefter etter at han passerte under målseilet.

- Om jeg ble sliten ja? Jeg ble jævlig sliten.

Den andre omgangen starter 22.15.