Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Løypesjefen sier Schumacher selv må ta skylda for den fryktelig ulykken

- Det var hans egen feil.

IKKE SPERRET AV: Området hvor Michael Schumacher falt og skadet seg for ett år siden er ikke sperret av. Direktøren for anlegget sier til tyske Bild at det som skjedde ene og alene var Schumachers egen feil. Foto: EPA/DAVID EBENER/NTB SCANPIX
IKKE SPERRET AV: Området hvor Michael Schumacher falt og skadet seg for ett år siden er ikke sperret av. Direktøren for anlegget sier til tyske Bild at det som skjedde ene og alene var Schumachers egen feil. Foto: EPA/DAVID EBENER/NTB SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): I går var det nøyaktig ett år siden den skjebnesvangre ulykken i de franske alpene da Michael Schumacher falt stygt i alpinbakken og pådro seg alvorlige hodeskader.

I anledning at det er ett år siden den tyske form 1-stjerna forulykket, dro den tyske avisa Bild Zeitung til Meríbel, og fant ut at området hvor fallet skjedde ikke er sperret av.

- Det er ikke nødvendig, sier direktøren for skistedet, Jean-Louis Leger-Mattel.

- Hans egen feil Videre forteller direktøren at han er lei av at alt skal handle om Schumacher, og understreker at han ikke føler noen som helst form for skyld for det som skjedde.

- Vi bør ikke og skal heller ikke snakke mer om Michael Schumacher. Det skjedde for lenge siden og det var ikke vår skyld. Ulykken skjedde utenfor de markerte løypene, og det var hans egen feil.

Han stiller seg også uforstående til at området hvor uhellet inntraff skulle vært avsperret.

- Hvorfor skulle vi sperret av? Etter Schumachers ulykke har det ikke vært noen andre uhell her, sier Leger-Mattel.

Ingen skyldige Rent juridisk sett har også alpinanlegget sitt på det rene. Dette ble klargjort allerede i februar da resultatene av etterforskningen ble offentliggjort i sin helhet.

Her ble det konkludert med at ingen ville bli straffeforfulgt. Det kunne Patrick Quincy, leder for påtalemyndigheten i Albertville fortelle.

- Undersøkelsen av årsaken til og konsekvensene av ulykken til Michael Schumachers ski-ulykke er avsluttet den 12. februar. Ingen personer er funnet skyldige, sa han den gang.

Tøff tid Schumacher lå i koma frem til i sommer, og siden da har det sakte, men sikkert gått fremover for tyskeren. I et intervju med franske Le Parisien, forteller tidligere Formel 1-kjører og venn av Schumacher, Philippe Streiff, at Schumacher ennå ikke kan snakke, men tydelig gjenkjenner personene rundt ham, skriver britiske The Guardian.

FRAMGANG: Schumacher lå i koma frem til i sommer, og siden da har det sakte, men sikkert gått fremover for tyskeren. Foto: EPA/BENVENUTI/NTB SCANPIX
FRAMGANG: Schumacher lå i koma frem til i sommer, og siden da har det sakte, men sikkert gått fremover for tyskeren. Foto: EPA/BENVENUTI/NTB SCANPIX Vis mer

Familiens manager, Sabine Kehm, på sin side, sier at Streiff ikke er en nær venn av familien, og fastslår at Schumacher fortsatt har en lang vei å gå.

- Vi trenger mye tid. Det kommer til å gå lang tid og det blir en hard kamp. Han gjør framskritt som samsvarer med alvorlighetsgraden i situasjonen, sier Kehm.

- Jeg kan ikke bekrefte det han sier. Jeg kan bare bekrefte at jeg ikke vet hvor Streiff har informasjonen fra, for han har ingen kontakt med oss. Det har han aldri hatt, fortsetter Kehm.

Schumachers lege har tidligere antatt at opptreningen av den tidligere Formel 1-kjøreren kan ta opptil tre år.

EGEN FEIL: - Vi bør ikke og skal heller ikke snakke mer om Michael Schumacher. Det skjedde for lenge siden og det var ikke vår skyld. Ulykken skjedde utenfor de markerte løypene, og det var hans egen feil, sier direktør Leger-Mellel. Foto: AFP PHOTO / JEAN-PIERRE CLATOT / NTB SCANPIX
EGEN FEIL: - Vi bør ikke og skal heller ikke snakke mer om Michael Schumacher. Det skjedde for lenge siden og det var ikke vår skyld. Ulykken skjedde utenfor de markerte løypene, og det var hans egen feil, sier direktør Leger-Mellel. Foto: AFP PHOTO / JEAN-PIERRE CLATOT / NTB SCANPIX Vis mer