Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour of The Alps:

López knakk Froome på Alpe di Pampeago

Ny Astana-seier i Tour of The Alps.

VANT: Miguel Ángel López var sterkest på Alpe di Pampeago. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
VANT: Miguel Ángel López var sterkest på Alpe di Pampeago. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Team Skys Kenny Elissonde satte opp et forrykende tempo på de siste kilometerne opp Alpe di Pampeago, på den andre etappen av Tour of The Alps.

Den franske lettvekterens tempo var nok til å distansere blant andre Fabio Aru, før Chris Froome angrep inn på den siste kilometeren.

Britens angrep var imidlertid ikke av det brutale slaget og Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida) kontret angrepet. Det skapte problemer for Froome, som igjen fikk Miguel Ángel López (Astana) til å agere.

López raskest

Colombianeren kjørte raskt inn igjen Pozzovivo, men på hjul fulgte Thibaut Pinot (FDJ) og Ivan Ramiro Sosa (Androni-Sidermec-Bottecchia), mens Froome kom seg tilbake etter å ha fått samlet seg litt.

Dermed gikk de fem sammen inn på de siste 300 meterne. Froome prøvde seg nok en gang, da han åpnet spurten sin tidlig, men López og Pinot svarte umiddelbart.

Astana-rytteren ledet an og det ble etter hvert tydelig at han var den sterkeste. Pinot maktet aldri å akselerere forbi ham og dermed kunne 24-åringen juble for sesongens andre seier.

(artikkelen fortsetter under)

Slik gikk det til:

I strålende solskinn la rytterne ut på den krevende andre etappen av årets Tour of The Alps (tidligere Giro del Trentino). På den 145,5 kilometer lange etappen mellom Lavarone og Fiemme skulle rytterne få bryne seg på 2900 høydemeter med klatring, med avslutning opp den krevende klatringen Alpe di Pampeago, 7,7 kilometer lang à 9,9 prosent stigning.

Etter drøye 20 kilometer av etappen maktet en gruppe på seks ryttere å støte seg fra hovedfeltet og de opparbeidet seg snart en solid ledelse på hovedfeltet.

I gruppen satt Quentin Jauregui (AG2R La Mondiale), Stephen Rabitsch (Team Felbermayr-Simplon Wels), Oscar Rodriguez (Euskadi-Murias), Marco Frapporti (Androni-Sidermec-Bottechia), Omer Goldsthein (Israel Cycling Academy) og Jacopo Mosca (Wilier Triestina-Selle Italia).

Kontrollert avstand til bruddet

Over toppen på dagens første klatring, Passo Redebus (15,9 kilometer à 6,1 prosent) hadde utbryterne en luke på like under fire minutter, med 93 kilometer til mål.

Førstemann over toppen på førstekategorien var østerrikske Rabitsch, som dermed sikret seg ti poeng i klatrekonkurransen. Dernest fulgte Frapporti, Rogriguez, Jauregui og Mosca, som fikk henholdsvis åtte, seks, fire og to poeng.

Med 53 kilometer til mål kom dagens eneste innlagte spurt, hvor det var Frapporti som var raskest, foran Jauregui og Mosca.

Avstanden fortsatte å ligge rundt fire minutter, også over tredjekategorien Cavalese, hvor Frapporti tok tre klatrepoeng, mens det ble delt ut to og ett poeng til Rabitsch og Jauregui, mens Goldsthein mistet følge med gruppen.

Bruddet splittes opp

Etter den lille klatringen til Cavalese begynte Team Sky som forventet å legge press i hovedfeltet og farten ble skrudd opp, etter at Astana hadde kontrollert store deler av dagen, med Pelle Bilbao i ledertrøyen etter å ha vunnet mandagens etappe.

I den slake klatringen opp mot bunne nav Alpe Di Pampeago begynte flere av rytterne i bruddet å kjenne kjøret. Først var det Mosca som slapp, ved den første antydning til motbakke. Ikke lenge etter var det over for Rodriguez også.

Frapporti hadde problemer med å følge Jauregui og Rabitsch, men kjempet seg tilbake gjentatte ganger.

I hovedfeltet var nå flere lag kommet til fronten, deriblant FDJ og BORA-hansgrohe, som igjen økte farten.

Stake Laengen setter fart

Inn i Alpe di Pampeago var det UAE Team Emirates som satte fart og norske Vegard Stake Laengen var sterkt delaktig i å hjelpe sitt italienske lag. I front satte Jauregui avgårde alene, men feltet fulgte knapt minuttet bak, etter tøft kjør inn mot bakken.

Etter hvert som Stake Laengen var ferdig tok FDJ over initiativet. Det franske laget satte svært høy fart og strekte feltet på en lang rekke.

Da Thibaut Pinots siste hjelperytter, Georg Preidler, kastet inn håndkleet med fire kilometer til mål var det igjen Team Sky som tok fronten med fem mann, med Chris Froome bakerst i toget.

Elissonde sprenger feltet

Etter en formidabel første etappe av Tour of The Alps satt Astana i ledertrøyen med Pelle Bilbao, men spanjolen måtte slippe etter hvert på den siste stigningen.

Dermed åpnet det opp for lagkameratene og med 2,5 kilometer til mål kom det første angrepet på klatringen.

Jan Hirt reiser seg på sykkelen med 2,5 kilometer til mål og setter avgårde. Med seg får han Team Felbermayr-Simplon Wels-rytter Riccardo Zoidl. Duoens stunt var imidlertid av det kortvarige slaget og 800 meter senere var det kjørt inn av Kenny Elissonde, med kaptein Chris Froome på hjul.

Froome angriper

Franske Elissondes pulveriserte gruppen og plutselig var det bare en liten seleksjon igjen, mens Fabio Aru, Louis Meintjes og George Bennett var blant de som måtte slippe.

Akkurat i det man gikk inn på den siste kilometeren angriper Chris Froome, i det Elissonde må gi seg. Briten får umiddelbart følge av Thibaut Pinot, med fire andre ryttere på hjul.

Froomes angrep varer bare noen sekunder og på kontra går Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida). Froome tar opp jakten, men blir distansert. Da støter Miguel Ángel López (Astana) seg opp igjen til Pozzovivo, men Froome kjører seg opp igjen like etter.

Spurtseier til López

Inn på de siste 300 meterne er en liten gruppe ryttere samlet og det er Chris Froome som åpner spurten. Briten går på en luke til høyre mot barrierene, men Pinot og López er raske med å parere.

Colombianeren går ordentlig til og akselererer raskt i fra. Det er kun Pinot som klarer å følge Astana-rytteren, men López er klart raskest og kan juble for seier på toppen av den 7,7 kilometer lange klatringen.

Ivan Ramiro Sosa (Androni-Sidermec-Bottecchia) tar tredjeplassen, mens Chris Froome fulgte noen sekunder senere.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!