LSK: - Australia leker med oss

Clayton Zane er fortsatt i Sydney og LSK har så godt som gitt opp å få spissen hjem til Moss-kampen søndag. - Det ser mørkt ut, sier LSK-leder Bjarne Sognæs til Dagbladet.no.

Etter Fifas pålegg skulle Zane settes på flyet hjem etter den første kvalikkampen mot New Zealand onsdag. I dag har LSK fått bekreftet at toppscoreren ikke har reist fra Sydney.

- Han snakket med Indridi Sigurdsson i dag, de deler leilighet sammen og er kompiser. Da var han i Sydney, sier Sognæs til Dagbladet.no.

LSK-lederen avviser påstander om at det australske fotballforbundet ikke har mottatt Fifas pålegg om å sende Zane hjem, slik at han rekker hjemmekampen mot Moss søndag.

- Det er bare tull, de har til og med svart på Fifas brev. Nå avventer vi litt. Det er Fifa som må aksjonere her, sier Sognæs.

Lillestrøm vil ikke kontakte Zane direkte for å få han til å reise fra landslaget.

- Vi har ikke tenkt å blande han inn i det. Vi kan ikke få han til å sette seg på et fly, og det er ikke riktig av oss å sette press på ham.

- Overrasket over at Australia ikke slipper Zane?

- Ja, men bare litt. Australia leker med oss. De har tatt seg til rette og ignorert oss hele tida.

At Zane skal spille mot Moss har LSK nær gitt opp.

- Nå er det opp til Fifa å presse på. Vi har cupkamp onsdag og ny seriekamp til neste helg. Sånn som dette har gått tar vi ingenting for gitt før han er hjemme, sier Sognæs.

FORTSATT DOWN UNDER: Clayton Zane er fortsatt i Australia, og Lillestrøm har nå innsett at han ikke rekker kampen mot Moss på søndag. Her er Zane i duell med franske Frank Leboeuf under Konfederation Cup. Foto: SCANPIX/AP