LSK-æresmedlem frykter for klubbens framtid

Æresmedlem og tidligere klubbformann Einar Krokan synes Lillestrøm bare spiller dårligere og dårligere.

BEKYMRET: Einar Krokan er bekymret etter at Lillestrøm onsdag ble ydmyket og slått ut av cupen av Adeccoligaklubben Bodø/Glimt. FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET
BEKYMRET: Einar Krokan er bekymret etter at Lillestrøm onsdag ble ydmyket og slått ut av cupen av Adeccoligaklubben Bodø/Glimt. FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADETVis mer

LILLESTRØM: Æresmedlem og tidligere formann i Lillestrøm, Einar Krokan, er svært kritisk til det som skjer i hans tidligere klubb.

Med ny trener og hele 11 nye spillere - flere av dem meritterte tippeligaprofiler - var entusiasmen stor på Åråsen før sesongen.

Den hardtsatsende klubben ligger nå på nedrykksplass på tabellen, og onsdag ble de ydmyket og slått ut av cupen av Adeccoligaklubben Bodø/Glimt. Nå frykter Korkan at tiden i toppserien kan nærme seg slutten for den tradisjonsrike klubben.

Bekymret for framtiden - Jeg er bekymret for framtiden til klubben. Fortsetter det sånn som nå er Adeccoligaen en naturlig konsekvens, og da er jeg ikke sikker på at det stopper der, sier Krokan.

Da Dagbladet snakket med den tidligere formannen ønsket han ikke å fordele skyld, men i et leserinnlegg i Romeriket Blad tirsdag går han hardt ut mot klubbens styre og ledelse.

«Jeg har hevdet at enhver sportslig nedgangstid starter med ledelsen. Den sportslige nedgang følger garantert - bare noe faseforskjøvet i forhold til lederskapets evner og kompetanse», skriver Krokan i leserinnlegget.

- Cuptapet bare forsterker mine meninger om klubbens problemer. De har blitt dårligere og dårligere for hver kamp, sier han til Dagbladet.

Frykter styret er uinteresserte Krokan var formann i Lillestrøm i to perioder på til sammen 13 år. Nå frykter han at dagens styre består av personer som er valgt inn på feil grunnlag, og som mangler interesse for klubben.

«Jeg har stor respekt for avgåtte ordførere, alpinister og finansfolk, men jeg stiller spørsmålet: Hva bidrar de med i styresammenheng? På tribunen ser jeg, fra styret, stort sett bare formannen.» 

Selv om han mener at den sportslige nedgangen startet med ledelsen, ønsker han først og fremst mer entusiasme blant spillerne ute på banen.

- Styret spiller ikke kampene. Verken det fysiske eller det mentale er på plass blant spillerne, forklarer Krokan og legger til:

- Det er ingen struktur i laget, den nødvendige innsatsen mangler, og selvtilliten er fraværende.

Den tidligere LSK-lederen frykter at mange av spillerkjøpene før inneværende sesong ikke var nok gjennomtenkt.

- Det kan virke som det hva vært mangel på research, og at man ikke har hentet de rette spillertypene, sier han. 

Forstår alvoret Nåværende Lillestrøm-formann, Per Mathisen, har forståelse for Krokans bekymring.

- Jeg forstår Einar veldig godt. Men jeg kan love at også vi ser alvoret. Vi skal snu hver stein for å rette på dette, forteller Mathisen til Romeriket Blad.

Verken Mathiasen eller kaptein Frode kippe ønsker å gå i en debatt med Krokan.

- Jeg kan forsikre om at alle i styret og alle andre ledere i klubben bidrar for å komme ut av dette, slår Mathisen fast.

- Det er mange stemmer som kommer ut når det går dårlig, men vi må sile ut dem som kommer utenfra, mener Kippe.