LSK-Arne vil ha ny islending

LILLESTRØM (Dagbladet). Heidar Helguson kan få en landsmann som rekkekamerat neste år. I løpet av helga signerer trolig Lillestrøm en avtale med Islands nye spissfunn Grhtar Hjartarson (21).

Lillestrøm-trener Arne Erlandsen så Hjartarson i aksjon for Islands U21-lag mot Ukraina tidligere denne måneden, og bestemte seg på flekken for å kjøpe ham.

Nå kan LSK snappe stortalentet foran nesa på Premiere League-klubben Watford og allsvenske Trelleborg.

Satser

- Jeg regner med vi blir enige om en kontrakt. Så vidt jeg har skjønt prioriterer han oss foran Watford, sier Erlandsen til Dagbladet.

Romeriksklubben vil gå langt for å sikre seg islendinges signatur.

- Vi satser en del penger på å få ham og faren over hit. Hvis han vil hit, så blir vi nok raskt enige om han personlige betingelser.

Hjartarson har erfaring fra spill i skotske Sterling (1. divisjon), men har i år spilt for Grindavik i islandsk eliteserie. Han har scoret halvparten av lagets mål denne sesongen (10), og ble nummer tre på toppscorerstatistikken.

Trenger helga

- Jeg trenger nok helga på å ta en endelig avgjørelse, sier han til Dagbladet.

- Det er mange klubber som er interessert. I tillegg til Watford, har jeg også forespørsler fra klubber i engelsk førstedivisjon, og flere klubber i Sverige.

  • Denne uka har den to meter høye islendingen Armann Björnsson (18) trent med LSK. Etter det Dagbladet erfarer vil også han bli tilbudt en kontrakt eller intensjonsavtale med kanarifuglene.