Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

LSK boikotter landslaget i protest

Fjørtoft ringte Hareide.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norges Fotballforbunds beslutning om å utestenge LSK-spiller Simen Brenne i de første seriekampene har skapt fullt opprør på Åråsen.

NRK melder at LSK-manager Jan Åge Fjørtoft i protest mot avgjørelsen ringte landslagssjef Åge Hareide i formiddag, og ga beskjed om at de fire spillerne som skulle vært med på samlingen i England blir hjemme.

De fire spillerne er Frode Kippe, Bjørn Helge Riise, Anders Rambekk og Simen Brenne.

- Straffen er skandaløs. Nå skal vi levere en appell der vi grunngir for vårt syn i saken. I tillegg vil LSK etter all sannsynlighet trekke våre fire landslagsspillere bort fra landslagtiltaket i England i neste uke, sier Fjørtoft til NRK.

Føler seg motarbeidet

Det var i en treningskamp mot Rosenborg på La Manga at Brenne så direkte rødt, etter en takling på Marek Sapara. Fjørtoft går langt i å antyde at NFF i stor grad består av paragrafryttere som bevisst motarbeider klubbene.

- Vi er mektig lei NFFs byråkrater som sitter i de mørkeste korridorene og leter med lys og lykte etter regler som kan sperre spillere for en situasjon mange ikke en gang mener er rødt kort. Det er uhørt at man i tillegg skal få tre kamper. Det er ikke første gang vi har opplevd å bli motarbeidet av byråkratene i NFF. Men nå er det slutt, tordner Fjørtoft.

Bjørn Helge Riise sier han stiller seg lojalt bak klubbens vedtak, selv om han har ambisjoner om å etablere seg på landslaget.

FÅR IKKE STILLE: Anders Rambekk er, sammen med Simen Brenne, Frode Kippe og Bjørn Helge Riise, tatt ut i landslagstroppen. Foto: SCANPIX
FÅR IKKE STILLE: Anders Rambekk er, sammen med Simen Brenne, Frode Kippe og Bjørn Helge Riise, tatt ut i landslagstroppen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Med tanke på situasjonen til Simen og episoden det gjelder, så er det helt greit, sier Riise til Dagbladet.no.

Simen Brenne synes Lillestrøms reaksjon er passende.

- Ja, det synes jeg er helt greit. Klubben kan ikke bare godta en slik straff, sier Brenne til Dagbladet.no.

- Det går jo litt på prinsipper. Det kan ikke fortsette å være sånn. Vi må prøve å påvirke reglementet, det blir helt håpløst om man jeg må stå over to seriekamper for noe som bare burde vært gult kort.

- Tror du NFF gir seg på dette?

- Det gjenstår å se. Jeg har trua på at vi kan påvirke, sier Brenne.

NFFs informasjonssjef Roger Solheim vil ikke kommentere LSKs boikottrussel før de mottar en formell henvendelse fra Åråsen.

- Vi har ikke fått noen offisiell henvendelse, og da må vi forholde oss til det inntil de informerer oss skriftlig. Vi må ha en viss ryddighet i den type kommunikasjon. Hvis LSK føler behov for å trekke spillerne fra landslaget, så regner vi med at vi får skikkelig beskjed, sier Solheim.

image: LSK boikotter landslaget i protest

Truet FA

I starten av august i fjor ble Wayne Rooney utvist i en treningskamp mellom Manchester United og Porto, og FA ila ham tre kampers karantene.

Rooney følte seg fryktelig dårlig behandlet, og i protest truet han med å stille opp på langt færre kommersielle oppdrag for FA dersom straffen ble opprettholdt.

FA rokket seg ikke, og Rooney måtte stå over tre kamper på rad etter å ha sesongåpnet med to mål mot Fulham.

Dagbladet.no kommer med mer.

STRIDENS KJERNE: Her får Simen Brenne (t.h) rødt kort av dommer Svein Erik Edvardsen, for sin takling på Rosenborg-spiller Marek Sapara.
HAR LITT Å SNAKKE OM: LSK-manager Jan Åge Fjørtoft (t.v.) har valgt å boikotte Åge Hareides landslagssamling.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!