LSK dominerte - men dette frisparket ødela

Pálmason reddet ett poeng for vitse-Haglund.

• Aalesund - Lillestrøm 1-1 (0-0)

(Dagbladet): Lillestrøm fikk ikke den beste oppladningen til dagens Tippeliga-kamp. Trener Magnus Haglunds bombespøk på Gardermoen i går kveld ble tatt dårlig opp - og treneren kom ikke til Ålesund før i dag.

Frisparkperle Og den dårlige trenden fortsatte for Lillestrøm. Selv om bortelaget dominerte kampen mot Aalesund - både i ballspillet og sjansestatistikken, var det tangotrøyene som tok ledelsen etter 61 minutter.

Aalesund fikk et frispark på tjue meter - og  Sakari Mattila gjorde ingen feil. Finnen banket ballen over muren og opp i krysset - et herlig frispark.

- Jeg er veldig fornøyd med den første omgangen. Da var vi klart beste. Aalesund kommer bedre med i andre omgang, men det var tungt å komme under - de hadde ingen målsjanser før de scoret, sier Magnus Haglund til C More.

LSK skapte mest
Det var LSK som skapte mest  Og etter Aalesund åpnet scoringskontoen, fortsatte LSK å presse på.

Og den fortjente utligningen kom til slutt. Erik Mjelde slo et innlegg som Fred Friday headet tilbake til Pálmi Rafn Pálmason  - som styrte ballen i mål på bakre stolpe.

For LSK ble det «bare» ett poeng på en god dag. Kaptein Bjørn Helge Riise var greit fornøyd:

- Det hadde vært tungt hvis vi ikke fikk ett poeng, men sånn er fotballen. Vi må ha mål, sa han til C More.

Rolig start Det ble en livlig andre omgang - etter en rolig start på kampen.

Den første sjansen i den første omgangen kom da Fredrik Ulvestad ladet kanonen på halvspretten fra 20 meter. Skuddet trillet tre meter utenfor buret til LSK-keeper Origi.

Moryké Fofana og Demar Phillips hadde også vær sin halvsjanse før pausen, uten at det ble farlig.

Så fikk Aalesund det viktige målet, men tangotrøyene greide ikke å redde de livsviktige tre poengene.

- Fryktelig bittert. Vi trenger de poengene. Vi spiller jævli dårlig, og roter bort ballen gang på gang, sier Daniel Arnefjord til C More.

 JUBLET:  Aalesund-spillerne. Foto: NTB Scanpix
JUBLET: Aalesund-spillerne. Foto: NTB Scanpix Vis mer