LSK dømt ned i mediehåndtering

Her er medietabellen 2008.

Stabæk vant årets eliteserie i fotball. Klubben tok også gull i måten de håndterte media denne sesongen, mens Lillestrøm bør ansette medierådgiver.

Det viser en undersøkelse gjort av Norstat og PR-byrået 20/20 Communications blant 1001 spurte personer med en viss tilknytning til Norges beste fotballklubber.

Undersøkelsen belyser hvilke klubber de spurte mener har håndtert media best og dårligst.

Fotball dreier i stor grad om følelser, noe som vil påvirke en slik undersøkelse.
Stabæk best
Stabæk avsluttet med cupfinaletap mot Vålerenga, men sikret seg klubbens første seriegull med solid margin. Nadderud-laget har også vært best på å håndtere media, viser undersøkelsen.

Trener Jan Jönsson trekkes fram som svært positiv i den sammenheng, med god oversikt over det som skjer i klubben. Selv om Stabæk har hatt sine problemer gjennom sesongen, for eksempel da fansen satte seg opp mot Alanzinhos kontraktskrav, har årets seriemester taklet uroen på en god måte.

Årets sportslige overraskelse Bodø/Glimt er nummer to. Ifølge undersøkelsen er Glimt en «gjennom sympatisk klubb» der trener Kåre «Bruttern» Ingebrigtsen har framstått avvæpnende og humørfylt.

Tromsø tar bronse. Nok en gang trekkes treneren fram. «Steinar Nilsen har hatt en svært god hånd med mediene», heter det. Nilsen, som ikke trener Tromsø kommende sesong, har framstått som en solid og trygg frontfigur.


Få bryr seg
HamKam rykket ned fra eliteserien, men kom seg brukbart ut av undersøkelsen fordi svært få har noen mening om kameratene fra Hamar. Ifølge undersøkelsen skal trener Arne Erlandsen være en av dem. Klubben huskes for den dårlige gressmatta, en utlending (Oluwasegun Abiodun) som ikke stiller på trening og nedskallingen av FFKs Agbar Barsom. HamKam tok 11.-plassen på tabellen.

Lyn har hatt sitt å stri med denne sesongen og er ifølge undersøkelsen en vandrende mediekatastrofe. Det eneste som reddet klubben fra nedrykk i medieserien er tidligere trener Henning Berg som har opptrådt traust og solid når det har blåst som verst.


LSK rykker ned
LSK berget plassen etter en turbulent sesong med to trenerbytter. Men mediene har de ikke like godt tak på og rykker rett ned med ett poeng mot Stabæks sju.

Lillestrøm er elsket og hatet og dermed utsatt i en slik undersøkelse.

TOPP MOT BUNN: Alanzinho og Stabæk topper også i mediehåndtering, mens Vidar Riseth og LSK har kommet litt bakpå i media denne sesongen. Foto: Lise Åserud/Scanpix
TOPP MOT BUNN: Alanzinho og Stabæk topper også i mediehåndtering, mens Vidar Riseth og LSK har kommet litt bakpå i media denne sesongen. Foto: Lise Åserud/Scanpix Vis mer

Klubber som Strømsgodset, HamKam, Molde og Aalesund er klubber som svært få har meninger om i motsetning til for eksempel Lillestrøm med profiler som Tom Nordlie, Jan Åge Fjørtoft, Per Mathisen og Frank Grønlund. Småklubbene skånes for ris og ros.

Rosenborg var den klubben de spurte mente mest om, og som brorparten av de spurte syntes håndterte media best, men klubben endte på fjerdeplass fordi også en del mente de ikke var tilstrekkelig dyktige.

(NTB)

LSK dømt ned i mediehåndtering