LSK er overgangsvinneren

Tre klubber er taperne. Se vurderingene!

• Sjekk din klubb: Se alle overgangene i Tippeligaen!

(Dagbladet.no): Det er fire måneder igjen til tippeligastart, men allerede er det febrilsk aktivitet rundt om i klubbene.

Neste års stall skal på plass, daukjøttet må kuttes og kuppene finnes.

Dagbladet.no har gått gjennom kjøp og salg i alle 14 klubber, og gir hver klubb et terningkast for innsatsen så langt.

Ikke fortvil dersom din klubb har sviktet så langt, overgangsmarkedet i Norge stenger ikke før 31. mars.

BRANN

Kommentar: Har endelig fått på plass en Kvisvik-erstatter i Vaagan Moen. Bør nok se etter nye spillere i sentrallinja. Scharner kan forsvinne, Andresen og Sæternes har velkjente skadeproblemer.

FREDRIKSTAD

MOT NYE LAGKAMERATER: I fjor scoret Olivier Occean for Odd Grenland mot Lillestrøm. Neste sesong skal han skyte Romerike-laget til seriemedalje. Foto: Daniel Sannum Lauten
MOT NYE LAGKAMERATER: I fjor scoret Olivier Occean for Odd Grenland mot Lillestrøm. Neste sesong skal han skyte Romerike-laget til seriemedalje. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

 Kommentar: Spennende og kostbar keeperinvestering, Berg blir nyttig på midten. Har ingen naturlig erstatter for Enerly. Tynne i backrekka.

HAM-KAM

 Kommentar: Har mistet hele venstresida, der Vaagan Moen og Storbæk også sto for lokalblodet. Har ikke erstattet Gustafsson, har ikke råd til RBKs Rønningen. Øren er interessant, men har ikke overbevist på lenge. Fersk trener i Grodås.

LILLESTRØM

 Kommentar: Overgangsvinneren. Occean er vinterens største kjøp. Olsen kom gratis fra Glimt, og kan bli en publikumsfavoritt. Mange valg framover, selv om Sundgot går. Savner bredde i backfireren. Ser etter Raitmaier-erstatter.

LYN

Kommentar: Al-Habsi var tippeligaens beste keeper. Erstattes med variable Gustafsson. Sørensens avgang svekker det offensive. Lyn trenger sårt en måljeger. Mikel og Edu er tapt.

MOLDE
Kommentar:
Mangler trener, det gjør spillerjakten tøff. Stort tap at Kihlberg reiser. Klubben mener selv at de trenger minst én spiller i hvert ledd. Det er ikke å ta for hardt i, kan også miste Andreasson.

ODD GRENLAND

Kommentar: Klubbens beste spisser er borte, pluss nøkkelmann Fevang og nyttige veteraner. Hagen er spennende, eller skralt. Må stole på ungdommen, og håpe Sandstø har rett i at Lekven er Norges største talent.

ROSENBORG

Kommentar: Hirschfeld gir Johnsen reell konkurranse om keeperplassen. Behov for én klassespiller både på midten og i angrep, svekkes av Skjelbred-skade og Winsnes-avgang. Skulle gjerne hatt unge utfordrere i backrekka. Vil slanke stallen.

SANDEFJORD

Kommentar: Mister tre nøkkelspillere, men har hentet inn nesten et helt lag etter opprykket. Avhengig av at kjøpene slår til. Interessant stopperpar i Kjølner/Førsund, og midtbanen er helt ny.

STABÆK

Kommentar: Et Sundgot-kjøp løfter terningen. Aouida er et stortalent, men klubben varsler forsterkninger over hele linja framover. Ikke svekket av avganger.

START

Kommentar: Har gjort akkurat det de skulle, forsterke bredden i stallen. Er sårbare for profftilbud på landslagsspillere, Håland forsvinner trolig innen et år. Mangler kraftspissen og goalgetteren de har etterlyst. Kunne styrket keeperplassen.

TROMSØ

Kommentar: Hirschfeld forsvinner, men en skadefri Borch gjør savnet minimalt. Fargerik trener, Normark kan overraske i en etablert tippeligaklubb. Jakter på backer og spisser.

VIKING

Kommentar: Østenstad, Kopteff og Hansen blir sårt savnet, og Hangeland forsvinner i januar. Har ikke fått inn en eneste nytt fjes, Prahl har gode kontakter i Sverige. Trenger folk i alle ledd.

VÅLERENGA

Kommentar: Storbæk er en klar forsterkning på sideback, mens Sørensen blir et pluss framover. Suffo glapp, Iversen er ikke erstattet på topp. Mangler en stabil målscorer. Kan miste Johnsen. Blir Flo god igjen?

• Sjekk din klubb: Se alle overgangenene i Tippeligaen!

• Din kommentar: Hvem synes du er vinnerne og taperne så langt?

<B>UTFORDRER: Lars Hirschfeld kan gi Espen Johnsen hard kamp om keeperplassen i Rosenborg.
KOMMER OG GÅR: Steffen Iversen har forlatt Vålerenga, Jarl André Storbæk går fra Ham-Kam til Oslo-klubben.