Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

LSK-fansen vil hylle Pål Strand mot Viking

- Noe kommer til å skje seks minutter ut i kampen.

POPULÆR: Pål Strand er kjent som en hardtarbeidende spiller. Her i kamp mot Vålerenga. Foto: Tor Amundsen / Raufoss Fotball
POPULÆR: Pål Strand er kjent som en hardtarbeidende spiller. Her i kamp mot Vålerenga. Foto: Tor Amundsen / Raufoss Fotball Vis mer

(Dagbladet): Noe av det vakreste med fotballen er når dyktige supportere bestemmer seg for å hylle klubblegender. Nettopp en slik markering vil finne sted på Åråsen lørdag - når Lillestrøm tar imot Viking.

At tidligere Lillestrøm-spiller Pål Strand (36) fikk hjertestans og ligger på Ullevål universitetssykehus i Oslo, har rystet Kanarifansen.

- Vi vil komme med støtteerklæringer under kampen, sier leder Kenneth Kvebek til Dagbladet.

Laget sliter Lillestrøm har slitt med sitt denne sesongen. Millionærpenger, og nye spillere i bøtter og spann, har bare gitt klubben en 12. plass i Tippeligaen.

Men seks minutter ut i kampen mot Viking, får resultater være resultater. Da skal tidligere Lillestrøm-spiller Pål Strand hylles. Han falt om på Raufoss-treninga tirsdag ettermiddag med hjertestans.

- Tilstanden er fortsatt kritisk, men stabil, opplyser klubbleder Åge Larsstuen til Dagbladet ved 13-tida torsdag.

Kanarileder Kvebek sier:

- Pål hadde nummer seks på drakta som Lillestrøm-spiller. Derfor vil markeringen finne sted seks minutter ut i kampen mot Viking.

- Hva vil skje?

MARKERING: Pål Strand spilte i Lillestrøm fra 1999 til 2008. Nyheten om hjertestansen - og at han ligger på intensiven på Ullevål universitetssykehus i Oslo - ryster Kanarifansen. Lørdag blir klubblegenden hyllet.Foto: NTB Scanpix
MARKERING: Pål Strand spilte i Lillestrøm fra 1999 til 2008. Nyheten om hjertestansen - og at han ligger på intensiven på Ullevål universitetssykehus i Oslo - ryster Kanarifansen. Lørdag blir klubblegenden hyllet.Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Noe vil skje. Jeg vil ikke røpe for mye. Men at det blir banner og sang, er ikke unaturlig. Folk får vente og se.

Kjærlighet Kanarifansen er kjent som kompromissløse i sin kjærlighet til Lillestrøm. Lørdag vil all kjærlighet være rettet mot Pål Strand.

Dagbladet får opplyst at en av klubbens supportergrupper - Ultras Felt C - allerede har vært på Ullevål og overrakt blomster til Strands familie.

- Han er en av de mest likte spillerne i Lillestrøm gjennom tidene. Ventrebeinet hans er et stort savn. Alle elsker en kantspiller som Pål, sier Kvebek.

Han legger til:

- Mange bryr seg om det som skjer nå. Det er en merkelig følelse. Allerede samme dag som vi hørte nyheten, bestemte vi oss for en markering.

Hardtarbeidende Pål Strand spilte i Lillestrøm fra 1999 til 2008. Dagbladet blir fortalt at han ikke er en mann av de store og pompøse ord. Derimot er han en hardtarbeidende og dedikert spiller som lar beina snakke.

Det er en lojalitet og væremåte som også blir elsket av motstandernes fans.

- Alle sender sine tanker til Pål og familien. Fotball blir plutselig ikke så viktig når sånt skjer, sier Kvebek.

En vakrere form for hyllest enn når fotballsupportere synger i flokk - og øser av sin kjærlighet - finner du knapt.

Kanarifansen har gjort det før. Med Espen Søgård da han ble tvunget vekk fra Åråsen. Og da trener Uwe Rösler ble alvorlig syk.

Lørdag skjer det igjen.

Glad for støtten Raufoss-leder Larsstuen er glad for alle som engasjerer seg i Strands skjebne.

- Vi har fått veldig mange positive og hyggelige tilbakemeldinger fra andre klubber. Pål var en yndling på Åråsen i flere år, og spilte mange kamper for Lillestrøm, sier Larsstuen.

Også Raufoss spiller kamp lørdag, men i og med at den går på bortebane mot Valdres, vil ikke klubben legge seg opp i hjemmelagets arrangement.

- Akkurat nå ønsker vi minst mulig blest rundt det. Men det blir garantert en markering for Pål i hallen på Raufoss så fort anledningen byr seg, sier klubblederen.

FAKSIMILE: I Dagbladets papiravis i dag kan du lese alt om dramaet rundt Raufoss-spiller Pål Strand.
FAKSIMILE: I Dagbladets papiravis i dag kan du lese alt om dramaet rundt Raufoss-spiller Pål Strand. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media