LSK får kjøpe seg selv for fire kroner

Per Berg selger billig om klubben skaffer egenkapital.

Klubbeier Per Berg vil selge LSK AS til Lillestrøm Sportsklubb for fire kroner.

Det ble klart på kveldens årsmøte i Lillestrøm Sportsklubb. Per Bergs entreprenørselskap, Øie AS, selger sitt heleide Lillestrøm Sportsklubb AS tilbake til moderklubben i 2011, melder ABC Nyheter.

I avtalen er det lagt inn en opsjon på at Lillestrøm må framskaffe 7,5 millioner kroner ekstra de neste fire årene, som skal bygge opp selskapets egenkapital.

- Det blir som å betale av våre egne penger til oss selv. På den måten vil vi investere i spillere og styrke den sportslige satsingen, sier Lillestrøm-formann Per Mathisen til NTB.

Klubben vil overta 25 prosent av LSK AS og betale en krone for hver andel i fire år framover.

I 2004 berget Per Berg Lillestrøm fra konkurs. Han vil fortsette som styreleder i LSK AS, og etter alt å dømme blir han også aktuell til verv i klubbens styre på sikt.

- Jeg får en krone per 25 prosent, altså fire kroner, bekrefter klubbeier Berg.

- Det er litt kunstig at klubben har to selskaper og to strukturer. Det er mer naturlig at de eier alt selv, legger han til.

SELGER BILLIG: LSK-eier Per Berg gir klubben anledning til å kjøpe eierselskapet LSK AS for fire kroner. Foto: Lars Eivind Bones
SELGER BILLIG: LSK-eier Per Berg gir klubben anledning til å kjøpe eierselskapet LSK AS for fire kroner. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

(NTB)