LSK heier på Bergdølmo

Lillestrøm-trener Arne Erlandsen håper André Bergdølmo fortsetter storspillet på Rosenborgs venstreback og imponerer pengesterke utlendinger. For det kan gi kjærkomne millioner i LSKs tomme klubbkasse.

I helga meldte den engelske ball-ryktebørsen at George Graham kunne tenke seg å bla opp 28 millioner kroner for å hente Bergdølmo til Tottenham. Ingen ting ville passet Arne Erlandsen og Lillestrøm bedre. For LSK har krav på 30 prosent av overgangssummen hvis det blir salg før nyttår. Det vil i så fall bety omlag åtte millioner kroner, som kommer godt med på Åråsen - der lønningene må ned og spillerstallen må slankes for å få pengehjula til å gå rundt.

- Det ville være en god kompensasjon for at han lurte oss sist, sier klubbformann Frank Grønlund til Dagbladet.

Han sikter til intermezzoet da Bergdølmo plutselig meldte flytting til Trøndelag etter 1996-sesongen - med begrunnelsen at han hadde fått tilbud om en drømmejobb i et datafirma. Og da passet det jo samtidig bra å melde overgang til Norges beste klubb.

André Bergdølmo har ikke vært noe populært navn på Romerike etter den episoden, og den landslagsaktuelle backen mottok til og med drapstrusler fra rasende LSK-fans.

Men nå finner Kanari-trener Arne Erlandsen det for godt å gi Bergdølmo et skulderklapp:

- Jeg ønsker André alt godt videre i fotballkarrieren, sier Erlandsen.
Og håper han finner seg en ny og pengesterk arbeidsgiver.

  • RBK-direktør Rune Bratseth har bare hørt ryktene om Tottenham-interessen, men klubben har ikke mottatt noen konkret henvendelse angående sin venstreback.
  • RBK betalte LSK 700000 kroner for André Bergdølmo. Blir han solgt videre i år, skal LSK ha 30 prosent av Rosenborgs overskudd på salget. Etter nyttår synker andelen til 20 prosent.