LSK i umiddelbar krise: Mangler flere millioner til spillerlønninger

- Vi har ingen løsning på problemene.

SOM NATT OG DAG: LSKs spillere og trenere nyter stor sportslig suksess, men risikerer lønnsstopp i løpet av høsten. 
Foto: Vegard W. Grøtt / Scanpix
SOM NATT OG DAG: LSKs spillere og trenere nyter stor sportslig suksess, men risikerer lønnsstopp i løpet av høsten. Foto: Vegard W. Grøtt / ScanpixVis mer

ÅRÅSEN (Dagbladet): Samtidig som Lillestrøm-spillerne jakter lagets første Tippeliga-medalje siden 2001, er klubben i dyp økonomisk krise.

I løpet av høsten vil pengene øremerket spillerlønninger være oppbrukt. Styreleder Heidi Scheie bekrefter overfor Dagbladet at situasjon er prekær.

- Vi må kutte 20 til 25 millioner innen 01.01.2015. Det er såpass store summer at vi ikke har kommet helt i havn enda. Det er vanskelig, sier Scheie til Dagbladet.

Snart uten penger Klubben gjorde rede for en svært anstrengt økonomi i vår. Nå er de kortsiktige problemene imidlertid blitt så store at spillerne risikerer å stå uten lønn til høsten.

- Vi startet med dette arbeidet i april/mai. Nå har vi kommet oss gjennom de første månedene, men vi ser at vi i løpet av høsten er manko på likvidet.

Klubben driver for tiden med underskudd hver eneste måned. Nå forsøkes det etter beste evne å tilpasse utgiftene i forhold til inntektene.

- Det er et element, men det som kanskje er enda viktigere, er å skaffe likviditet til å betale lønninger og offentlige avgifter, sier Scheie.

Mangler flere millioner Styrelederen forteller åpenhjertig om den tøffe situasjonen, og innrømmer samtidig at det er store beløp som må på plass innen kort tid.

- Det er noen millioner. Det er det. Vi jobber med løsninger i den større sammenhengen, men vi har ingen løsninger på likvidetsproblemene nå. Det gjøres et formidabelt arbeid av folk i klubben nå, men det er så store summer det er snakk om.

- Vi har en del utestående også. Det kan bli noen konsekvenser som er uheldige, sier Scheie.

Hun innrømmer at problemet vanskelig lar seg løse. Nå ser klubben på alle parametere.

- Vi jobber med en større refinansiseringsplan, særlig når det gjelder eiendomsporteføljen vår, men det er litt lengre prosesser. Så det er litt kinkig.

- Realitetene i klubben er alvorlige, slik vi har meddelt helt siden mai, da vi la fram økonomisk status og tiltaksplan. Vi har imidlertid gjort store tilpasninger som har gitt god effekt. Flere millioner er fremskaffet og utviklingen er positiv. Vi har derfor kommet langt på vei i å redde situasjonen. Det gjenstår dog et stykke arbeid for å fremskaffe de midlene vi mangler. Dette har vi ikke en løsning på per dags dato, men vi jobber hardt med dette, sier Scheie.

Håpet på spillersalg Styret har hatt et håp om at en av spillerne ville bli solgt i løpet av sommeren for å kunne tilføre den bunnskrapte klubbkassa frisk kapital.

Problemet er at det internasjonale overgangsvinduet stenger i kveld. Sportsdirektør Torgeir Bjarmann har ikke tro på at noe vil formalisere seg. Heller ikke når det gjelder lagets største salgsobjekt, 22 år gamle Moryké Fofana.

- Han blir. Det er noen som må jobbe fort hvis noe skal skje. Det er mange som har fulgt ham, men det er ikke noe konkret, sier Bjarmann til Dagbladet.

Les også: Magnus Haglund bestemmer selv om han fortsetter som LSK-trener. Tar avgjørelsen i oktober.

TØFF JOBB: Heidi Scheie er styreleder for LSK. Hun har en vanskelig oppgave foran seg med å snu den økonomiske situasjonen. Foto: Privat.
TØFF JOBB: Heidi Scheie er styreleder for LSK. Hun har en vanskelig oppgave foran seg med å snu den økonomiske situasjonen. Foto: Privat. Vis mer