LSK jakter på svensk måltyv

LSK bekrefter at de har sendt en formell henvendelse til IFK Göteborg om å kjøpe spissen Gustav Andersson. Trener Arne Erlandsen har fulgt Andersson i flere sesonger.

Salget av Clayton Zane til Anderlecht har utløst et skred av spekulasjoner om hvem som skal overta plassen etter australieren i LSK-angrepet. Rett etter helga sendte LSK-ledelsen en faks til den svenske storklubben IFK Göteborg.

- Det stemmer, det. Vi har henvendt oss til IFK for å høre hvilke interesser de har for Gustav Andersson i framtida, sier LSK-trener Arne Erlandsen til Dagbladet.

Under kontrakt

IFK-spissen er 1,88 høy. Han er løpssterk og har scoret 20 mål på 49 kamper for Göteborgs fotballstolthet.

- Andersson er et alternativ jeg har sett på gjennom flere sesonger. Jeg legger ikke skjul på det, og vi snakka med IFK tidligere i vinter på La Manga. Problemet er at han er under kontrakt, og da kan han fort bli for dyr, sier Erlandsen.

Men IFK har som de fleste andre nordiske klubber problemer med økonomien. Siste seriekamp ble også Andersson satt på benken, noe som ble møtt med mistro både fra spilleren sjøl og de som følger laget tett. Dermed spekuleres det på om klubben går med planer om å selge ham.

Jobber tett

Agent Lars Petter Fosdahl jobber tett med Arne Erlandsen, og er involvert i forhandlingene med svenskene.

- Jeg har vel inntrykk av at Gustav er et av flere alternativer på Åråsen, men han er definitivt en spiller som vil passe både i LSK og norsk fotball, sier Fosdahl til Dagbladet.

Arne Erlandsen har også fått tilbud om eks-Viking Morten Berre.

- Ja, det er riktig. Vi har hørt at han er fristilt for utleie fra St. Pauli, og det kan være rett for oss. Vi vil vurdere alle alternativene vi har, sier Erlandsen.

LSK-leder Bjarne Sognnæs forteller at han har hatt bøtter av forespørsler de siste dagene.

- Blokka er full av navn. Det kommer fra agenter, velmenende supportere, og fedre som vil tipse om sine sønner, ler Sognnæs.

TIL NORGE? Gustav Andersson har scoret 20 mål på 49 kamper for IFK Göteborg.