LSK-jubel etter tabber

Anthony Basso la ingenting imellom etter cuptapet mot Lillestrøm i går. Målet som ga østlendingene føringen i kampen, tar Viking-keeperen helt og fullt skylda for.

STAVANGER (Dagbladet): Franskmannens keeperhansker så ut til å være smurt med nordsjøolje da han etter en times spill skulle gjøre en enkel plukkejobb i feltet. Ballen glapp og Frode Kippe satte inn 1- 0 - og det i en periode da Viking endelig begynte å få litt grep om kampen.

-  Jeg kan ikke forklare hvorfor det skjedde. Jeg bare misset. Det var min feil, sa keeperen etter kampen.

-  Din verste tabbe noensinne?

-  Kanskje, sier målvokteren.

Likevel var det ingen kjeft å få av sjefen.

-  Basso har reddet oss flere ganger tidligere denne sesongen, og han reddet oss i første omgang av kampen, påpeker Roy Hodgson forsonende.

-  Perfekt dag

Dessuten var det mye mer enn en keepertabbe som skilte lagene i går. Lillestrøm lot aldri vikingene få være i fred, presset dem til å gjøre feil og var selv farlige framover.

-  Dette var den beste kampen laget har spilt siden jeg tok over. Alle var helt fokuserte, de spilte med høyt press, høyt tempo og stor selvtillit. Dette var en perfekt dag, sier LSK-trener Uwe Rösler.

Frode Kippe scoret sitt første mål siden serieåpningen og vant mange dueller. Gjensynet med Hannes Sigurdsson ble helt udramatisk, og uten spesielle følelser fra hans side.

-  Ingen hevn

-  Jeg hadde ingen intensjoner om å hevne meg. Jeg ville bare komme tilbake fra skaden min og spille en god kamp. Det gjør jeg best når jeg konsentrerer meg om arbeidsoppgavene og ingenting annet, sier Kippe.

Målet han scoret var nesten like enkelt som det var viktig.

-  Det virket som om keeper hadde kontroll, men så glapp han og ballen landet foran beina på meg. Jeg fikk den servert, sier forsvareren fornøyd. Drøyt 20 minutter seinere måtte Basso gi en retur i feltet, og da var Arild Sundgot først på returen. Nå må Viking satse på serien.

-  Cupen er oppskrytt, fleiper Egil Østenstad galgenhumoristisk. Han mener at Lillestrøm er det beste laget Viking har møtt i år.

REVANSJ: Sist gang Frode Kippe var på Viking stadion, måtte han forlate banen med beinbrudd i ansiktet etter et sammenstøt med Hannes Sigurdssons albue. I går ble han målscorer og slo Viking ut av cupen.
AU DA: Anthony Basso hadde ingen god dag på jobben i går. Han slapp inn to mål, ett på en rein tabbe, og skadet ei tå.