LSK-kaptein ringte Kanarifansen

Ba om nåde.

Mer om Käerjéng - Lillestrøm 1-0:

• LSK-gutta sier unnskyld

• Nils Arne Eggen: - Håper det var et arbeidsuhell

• Arne Scheie: - Flaut for norsk fotball

• Fjørtoft: - Første gang jeg er målløs

(Dagbladet.no): Det hører med til sjeldenhetene at en kaptein for et tippeligalag ringer supporterne etter en tapt kamp og unnskylder seg.

I går var imidlertid LSK-gutta så skamfulle at Frode Kippe følte for å beklage personlig til styremedlem Jan E. Jensen i Kanarifansen. Supporterveteransen var en av de rundt 37 personene som dro på det man kan betegne som en bomtur til Luxemburg.

Telefonsamtalen med Kippe og formann Per Mathisen varmet likevel på en ellers svart dag.

FIASKO: 37 av LSK-fansen tok turen til Luxemburg, og endte opp med et ydmykende uefacup-nederlag. Arkivfoto: Scanpix
FIASKO: 37 av LSK-fansen tok turen til Luxemburg, og endte opp med et ydmykende uefacup-nederlag. Arkivfoto: Scanpix Vis mer

- Jeg vil skryte veldig av Mathisen og Kippe. Vi har tapt og blitt utspilt før, men noe sånt har jeg aldri opplevd før. Det viser at de har enorm respekt for Kanarifansen, og enorm respekt for de 37 som reiste. At de tok kontakt for å si hvor jævlig det var og ba om unnskyldning, gjør meg enda stoltere av denne klubben, sier Jensen til Dagbladet.no.

- Fjørtoft er vår mann

Kippe var blant annet bekymret for at supporterne ville avlyse den faste lunsjen med spillerne på lørdag.

- Jeg hørte han var lei seg. Når gutta trener lørdag, spiser de lunsj sammen med supporterne på Åråsen etterpå. Det er en veldig sosial greie jeg tviler på at andre klubber i Norge har. Frode håpet det blei greit på lørdag, sier Jensen.

- Og det blir det?

- Det kunne jeg forsikre ham om. Vi er glade i spillerne, selv om mange blir frustrerte der og da. Jeg fikk en del reaksjoner på at mange av spillerne ikke kom bort til oss etter kampen, men det har jeg forståelse for, sier han.

Han fnyser av LSK-supporterne som vil fjerne manager Jan Åge Fjørtoft.

- Fjørtoft kom bort til oss som vanlig, han er vår mann. Fjøra var like lei seg som vi var. Han ba om unnskyldning, og sa at sånt ikke skal skje. Du kan godt kalle det floskler, men han mener det. Ingen i klubben står høyere enn Fjørtoft blant supporterne, sier Jensen.

LSK-kaptein ringte Kanarifansen

Rakker ned på Klanen

Han mener Käerjéng er på nivå med et norsk 2. divisjonslag, og betegner Lillestrøm som fantasiløse. Men noe supporteropprør vil han ikke høre snakk om.

- Vi forventer selvsagt mer, men pisset til Klanen kan folk bare drite i. De er medgangssupportere de lux. Vi støtter gutta uansett. I går var det en del som sa de ikke kom til å dra på kampen på mandag, men jeg vet at alle 37 som var der nede, kommer til å være der, tror Jensen.

TOK KONTAKT: LSK-kaptein Frode Kippe lurte på om fansen fortsatt ønsket en matbit med spillerne.
UTSLÅTT: Pål Steffen Andresen, Espen Søgård og resten av LSK-laget ble for små for luxemburgerne.