Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

LSK-keeper tatt i doping

Positiv A-prøve. 

TESTET POSITIVT: LSK-keeper Daniel Fernandes har avlagt positiv dopingprøve, melder klubben på sine nettsider.
Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
TESTET POSITIVT: LSK-keeper Daniel Fernandes har avlagt positiv dopingprøve, melder klubben på sine nettsider. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lillestrøms portugisiske keeper, Daniel Marcio Fernandes, har testet positivt på stoffet Dextroamfetamin, skriver Lillestrøm på sine nettsider.

Det er, ifølge klubben, en medisin som brukes til behandling av ADHD.

Fernandes skal ha avlagt den positive prøven etter kampen mot Sandefjord 2. april, og ifølge klubben skal Fernandes selv ha meldt fra til klubben torsdag om prøveresultatet.

Informerte ikke klubben

Det Fernandes ikke skal ha meldt fra om, er at han brukte medisinen.

- Det er korrekt. Vi hadde ikke fått den informasjonen som gjorde at vi kunne ha søkt om en dispensasjon. Den hadde helt sikkert gått gjennom her, men han har ikke informert oss om dette, sier daglig leder i LSK, Robert Lauritsen, til Dagbladet.

Foreløpig er det bare resultatene fra A-prøven som er klare, men alt tyder på at også B-prøven vil være positiv.

- Ja, han oppga til og med på prøveskjemaet da han avla prøven at han brukte denne medisinen, sier Lauritsen.

Fernandes skal ha fått forskrevet middelet til behandling av ADHD mens han spilte fotball i USA, og har fortsatt med legemiddelet etter at han flyttet til Norge.

Utestenges fra treninger

Den canadisk fødte keeperen skal ikke ha visst at det var et forbudt stoff, og har derfor ikke tenkt tanken på å søke om medisinsk fritak.

Hvorfor han ikke har oppgitt medisinbruken til Lillestrøms lege heller, er foreløpig et mysterium.

- Dette hadde vært mulig å unngå om han hadde vært åpen om det overfor legen vår, som også har taushetsplikt og kunne hjulpet ham med dette, sier Lauritsen.

Konsekvensene av det kan bli svært alvorlige for Fernandes. I påvente av B-prøven er han utestengt fra treninger og kamper med LSK.

- Dette er alvorlig og vi utestenger Fernandes fra treninger og kamper selv om vi foreløpig bare har fått svar på A-prøven og det ikke foreligger noen dom. Vi er samtidig opptatt av å ta vare på Daniel som menneske og kollega. Vi er bevisst vårt arbeidsgiveransvar og skal håndtere dette profesjonelt, sier daglig leder Robert Lauritsen til LSKs nettsider.

Det er Påtalenemda i Antidoping Norge som skal vurdere om det skal åpnes sak mot Fernandes.

Fernandes skal de neste dagene forklare seg overfor Antidoping Norge sammen med sin advokat, Morten Justad Johnsen. LSK-keeperen godtar utestengelsen han er ilagt av klubben.

- Han forstår at klubben er nødt til å gjøre dette, og også for hans egen del ville det vært vanskelig å delta på treninger og kamper i denne situasjonen. Han forsøker å områ seg han også nå, sier Justad Johnsen til Dagbladet.

SE SJANSENE: Lillestrøm tok i mot nyopprykkede Sandefjord i Eliteseriens første runde i 2017. Flamur Kastrati sendte gjestene i ledelsen etter 22 minutter, før Michal Skoda utliknet i det 87. minutt. Selvmål av Joackim Olsen Solberg etter 90 minutter sørget for at hjemmelaget vant. Vis mer