LSK lager sin egen You Tube

Lillestrøm lanserer sin egen YouTube-etterlikning, hvor LSK-supportere kan sende inn video og bilder fra kamper. TV 2 raser, mens NFF vil ta affære hvis dette utvikler seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lillestrøm sportsklubb skal lage en nettside etter modell fra den internasjonale gigantsiden YouTube, hvor folk sender inn sine egne videosnutter. På LSK-siden kan du sende inn video eller bilder fra mobiltelefonen, og materialet går rett ut på nett eller blir sendt til andre mobiltelefoner som ønsker bildene.

– Det vil komme veldig mange gode innslag om alt som har med fotball å gjøre, sier Knut Marius Røvde i selskapet VI2 som samarbeider med LSK om prosjektet.

I pausen i søndagens kamp, skal Røvde informere om siden og oppfordre alle til å bli med, ta bilder og video fra kampene og dele med andre.

– Enkelte klarer alltid å fange opp dommeren som krangler med spissen eller livet blant supporterne. De vil ta vare på øyeblikkene. Jeg vil oppfordre til å ta bilder og video av alt som er gult og svart, så får vi en superkanariprofil.

Situasjoner fra kamper kan ligge på nett sekunder etter de har skjedd. VI2 ønsker å få med hele Tippeligaen på dette systemet.Etterlyser moral

TV2 var ukjent med LSK-planen da Dagbladet tok kontakt i går, de har rettighetene på levende bilder fra Tippeliga-kampene.

– For å si det forsiktig, og ikke bruke den språkbruken som blir brukt på Åråsen om dagen, så er dette å uthule og misbruke det vi betaler en milliard for, sier Bjørn Taalesen.

– Hvis man skal lete etter smutthull i TV-avtalen for å finne andre måter å tjene enda mer penger når man har fått for mye allerede, så handler det om forretningsmoral. Det tror jeg de fleste som driver business forstår.

LSK lager sin egen You Tube

Det er ikke lov for andre enn TV2 å ta opp video fra tippeligakampene.

– Det overrasker meg hvis det blir oppfordra til å ta opp levende bilder fra kamper. Det vil være et brudd på medierettighetene, sier TV og medieansvarlig i Norges fotballforbund Knut Kristvang til Dagbladet.

– Hvis et nettsted publiserer bilder fra kamper, så vil vi reagere på det, sier han. – Ytringsfrihet

Markedssjefen i LSK påstår overfor Dagbladet at de ikke har tenkt på at dette kan bli et problem i forhold til medierettighetene.

– Vi har startet på noe vi tror er spennende og interessant i mobilverdenen vi lever i. Her kan man lage sin egen LSK-hjemmeside med masse bilder. Det er først og fremst en yngre målgruppe, forteller Robert Lauritsen til Dagbladet.

Men LSK vil ikke havne i konflikt med de som sitter på pengesekken.

– Vi vil holde dette godt under oppsyn og så fort vi ser at det er på kollisjonskurs med rettigheten til TV2, så legger vi det ned.

Knut Marius Røvde mener man ikke kan nekte vanlige folk å ta video med mobilen sin.

– Dette handler om ytringsfrihet, man kan ikke hindre folk i å ta med mobilen på fotballkamp. Vi er ingen konkurrent til TV2, sier Røvde.

JUBLER PÅ NETT? LSK vil la supporterne legge ut sine egne bilder og videoer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer