LSK-BRÅK: LSK havnet på en brukbar femteplass i Tippeligaen i fjor, men det har vært et turbulent år for romeriksklubben. På årsmøtet var temperaturen høy og det ble omtalt som det verste i klubben siden 1967. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
LSK-BRÅK: LSK havnet på en brukbar femteplass i Tippeligaen i fjor, men det har vært et turbulent år for romeriksklubben. På årsmøtet var temperaturen høy og det ble omtalt som det verste i klubben siden 1967. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB ScanpixVis mer

LSK-legende: - Verste årsmøte siden 1967

- Og jeg har vært på stort sett alle.

(Dagbladet): Lillestrøm hadde årsmøte i går, hvor Owe Halvorsen ble stemt fram som ny leder etter et benkeforslag.

I voteringen slo han valgkomiteens forslag, tidligere banksjef Geir-Tore Nielsen med 76 mot 25 stemmer.

Ifølge lokalavisa Romerikes Blad var det «åpenbart at medlemmer med lang fartstid var lei av bråk og intriger og ville ha inn sine folk å få ro i klubben» - og årsmøtet oppsummeres med at «gamlegutta tok klubben tilbake.»

- Skittkasting Dermed led valgkomiteen et sviende nederlag, med tanke på de forandringene de følte ville være rett medisin nå etter et av de mest turbulente årene i LSKs 98-årige historie.

Det har gått en kule varmt på en rekke årsmøtet i klubben som fyller 100 år om to år, men temperaturen på gårsdagens skal ha toppet dem alle sammen.
 
Tidligere LSK-formann Einar Krokan følte at årsmøtet utviklet seg til ren skittkasting.

- Nå har jeg vært på stort sett vært på alle årsmøter i LSK siden 1967 og aldri opplevd maken til skittkasting, sier LSK-veteranen Kropkan til Romerikes Blad.

- Truet av styret Valgkomiteens leder, Øyvind Thorsen, hadde alle komitémedlemmene med seg opp da han innledet med å fortelle om spillet i kulissene fram mot årsmøtet. Og det var sterke ord han la fram.

- Vi har opplevd at det sittende styret ville presse oss til at de skulle få fortsette. De ville at vi skulle innstille på det styret de ønsket, sa han til forsamlingen, ifølge Romerikes Blad.

Nå skal det legges til at det er en virkelighetsoppfatning som ikke ble delt av alle.

- At styret har forsøkt å presse valgkomiteen er ukjent for oss. Vi har hatt synspunkter på hvem som skal sitte i styret. Hvem andre enn oss burde hatt meninger om det, sa styremedlem Henning Harborg - som er en av tre som er med videre fra det forrige styret.

De fem øvrige er skiftet ut.

Trumfkort Den nyvalgte lederen Owe Halvorsen sikret seg mange stemmer med sitt innlegg om hvor viktig det er at Åråsen Eiendom og LSK-hallen forblir i klubbens eie. Det var akkurat det mange av de som fryktet at stadion ville bli solgt ville høre.

Halvorsen var klar på at selv om Åråsen Eiendom har stor gjelde, så har de også inntektene til å håndtere den - og da han forsikret at Åråsen Eiendom var i god balanse, så var kampen om ledervervet i realiteten avgjort.

Rød sone Einar Krokan foreslo en gammel LSK-ringrev Odd-Iver Pellfoch som nytt styremedlem, et forslag som vant fram med knappest mulig margin, 50 mot 49 stemmer.

Pellfoch har vært ute av LSK-systemet de siste årene, men var med på å bygge opp klubben til en storhet helt tillbake fra 70-tallet.

Han har også fartstid i lisenskomiteen i Norges Fotballforbund. Hans kompetanse derfra vil nok komme godt med i en klubb som havnet i rød sone hos lisensnemnda, har en langsiktig gjeld på over 30 millioner kroner - og må starte 2015-sesongen med ett minuspoeng fordi de ikke har oppfylt NFFs lisenskrav.

- SKITTKASTING: LSK-veteranen Einar Krokan, her fra 1996, mener årsmøtet i klubben er det verste han har opplevd siden 1967. Foto: NTB Scanpix
- SKITTKASTING: LSK-veteranen Einar Krokan, her fra 1996, mener årsmøtet i klubben er det verste han har opplevd siden 1967. Foto: NTB Scanpix Vis mer