Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

LSK lekte med AaFK i Riise-returen

3-1.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørn Helge Riise (32) var spent før Åråsen-comebacket, men kunne ikke hindre at Aalesunds elendige borteform fortsatte. Lillestrøm vartet opp med tidvis festfotball og 3-1-seier.

Riise dro hjem til Ålesund for to måneder siden. Totalt har den tidligere landslagsspilleren ni år bak seg i Lillestrøm-drakten. Selv om han løp og jobbet iherdig på midtbanen, hang ikke gjestene med i søndagens eliteseriekamp.

Det eneste den tidligere kanarifuglen fikk med hjemover til Sunnmøre var et gult kort etter at han felte LSKs gode midtbanespillere Malaury Martin.

Aalesund, som reduserte på et sent straffespark fra Leke James, har tapt hele 9 av 12 bortekamper denne sesongen. Laget prøvde å spille kompakt og lå i perioder nærmest med Magne Hoseth som skjold foran stopperne, uten at det holdt LSK-spillerne unna.

Leken Friday To cornere fra Martin var resepten da hjemmelaget tok ledelsen etter elleve minutter. AaFK slapp først unna med tverrligger og redning på strek, men kunne intet gjøre da Marius Lundemo banket til. Etter et flott angrep kunne Jørgen Kolstad øke ledelsen like før pause etter svak keeperspill fra Sten Grytebust.

Bare et par minutter etter hvilen løp Fred Friday fra Mikael Bertil Dyrestam, rundet Grytebust og nærmest spaserte inn 3-0. Målet var Fridays sjuende i år. Han hadde også et ellevilt raid ti minutter slutt, men avsluttet i stolpen.

Lillestrøm begynner å gjøre Åråsen til et fort. 6-3-3 er godkjent hjemmefasit. Stemningen etter 3-0 kunne minne litt om fra da LSK var en fryktet klubb i norsk toppfotball.

Fikk kjeft For Aalesund var det lite å glede seg over. Innbytter Aron Thrandarson hadde en avslutning i tverrliggeren, og James reduserte på et sent straffespark han selv ordnet, men det sjette strake bortetapet var ikke til å unngå. Forrige borteseier i serien kom mot Sandefjord 10. mai.

Før kampen fikk AaFK-trener Trond Fredriksen kjeft av klubbledelsen for å ha deltatt i en valgkampvideo for Arbeiderpartiet. Tidligere i helgen fikk Tom Høgli kjeft fra Norges Fotballforbund for å ha kastet seg inn i kommune- og fylkestingsvalget.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!