LSK må spare helten - lenge

Magnus Powell (29) viste hvor viktig han er for LSK med sine to mål i går. Men trener Arne Erlandsen får ikke bruke den sterke spissen en hel kamp ut sesongen.

ÅRÅSEN (Dagbladet): For selv om Powell er aldri så god, sterk, viktig og målfarlig, så har svensken også et kne som fortsatt er langt unna å være 100 prosent skadefritt. LSK-lege Lars Kolsrud har overfor trener Arne Erlandsen ikke lagt skjul på at innhopp er det beste han kan vente av kapteinen ut sesongen.

Powell så både frisk og tent ut i de 52 minuttene han spilte i går - og scoret på to sterke prestasjoner i løpet av sine første 11 minutter på gressmatta. Likevel mener legen at det er maks av hva spissen kan utsette seg for.

-  Neste sesong

Inntil i går var 11 minutter mot Viking sist helg det eneste Powell hadde i beina siden han skadet kneet 16. mai.

-  Han må gjerne spille alle kampene, men ikke to fulle omganger. Det vil være dumt, uansett hvor mye LSK skulle være med i gullkampen utover høsten, sier Kolsrud. Og legger til:

-  Han må matches forsiktig og må ha mindre belastning i kamp og på trening. Slik jeg ser det, kan han ikke brukes for fullt igjen før til neste sesong. Men dette er også Erlandsen enig i. En Powell i 100 prosent er bedre enn de fleste, men kanskje er det bedre å bruke andre spillere enn en Powell i 80 prosent.

-  Derfor han er kaptein ...

Arne Erlandsen var skuffet over at seieren glapp, men gledet seg i det minste over å se hvordan LSK plutselig begynte å vinne duellene da Powell ble kastet innpå.

-  Powell er en type som gir alt. Det er også derfor han er kaptein i LSK, sier Erlandsen.

For Powell var dette de to første scoringene i årets serie.

-  Fysisk har jeg holdt meg i bra form, og det var godt å få de to målene. Det første kjentes veldig bra, men på det andre var det vel litt tur at ballen havnet hos meg.

Baron: -  Tar skylda

En som derimot klaget, var keeper Baron. Han var rasende etter kampen. På seg selv.

-  I fuc ... up, beklaget Baron seg - og tenkte på overlegget han mistet, og som Morten Gamst Pedersen enkelt dyttet over streken etter at Ole Martin Årst først hadde skutt i tverrliggeren.

-  Så jevn som serien er nå, kan to tapte poeng utgjøre forskjellen på gull og sølv. Det gjør tabben enda verre. Jeg tar skylda på mine skuldrer, selv om jeg også hadde noen gode redninger tidligere. Men gode spillere skal ikke gjøre feil. Nå skal jeg være forbannet i dag, og så skal jeg glemme dette, sier Baron.

REDDET LSK: ... men er like fullt skadet. Her scorer Magnus Powell ett av sine to mål for Lillestrøm.
IMPONERTE FAMILIEN: Magnus Powell imponerte kona Maria og barna Stephanie (6) og Nicole (2) med sine to scoringer som innbytter i går. Men fortsatt må Powell belage seg på at han ikke får spille en hel kamp resten av denne sesongen. Det er kneet fortsatt ikke bra nok til.