<strong>TOPPSPILLER:</strong> LSK bekrefter at Guro Reiten forlenger kontrakten med klubben. Her er Reiten under toppseriekampen mellom Stabæk og LSK Kvinner på Nadderud stadion.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
TOPPSPILLER: LSK bekrefter at Guro Reiten forlenger kontrakten med klubben. Her er Reiten under toppseriekampen mellom Stabæk og LSK Kvinner på Nadderud stadion. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Guro Reiten forlenger med LSK:

LSK med stortap: Nå fornyer toppscorer kontrakten

LSK kvinner med 5–0 tap mot Manchester City, men Guro Reiten forlenger kontrakten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Guro Reiten forlenger kontrakten med LSK. I forkant av sesongen skrev sunndalsjenta under på kontrakt som strekker seg ut 2018. Nå bekrefter klubben at Reiten har signert for ytterligere et år til.

– Jeg har ting jeg må utvikle meg på som Hege Riise og LSK kan hjelpe meg med, sier Reiten til Dagbladet.

Torsdag spilte LSK andre runde i mesterligaen for kvinner. Manchester City sto på motsatt banehalvdel på Åråsen, og lite visste nordmennene at det kom til å bli en tøff kveld.

– Det virker som klubben er solid kollektivt, men det er vi også. Vi har tro på at vi kan slå City på hjemmebane i kveld, sa Reiten til Dagbladet i forkant av kampen.

<strong>ÅRÅSEN:</strong> Manchester Citys spillere feirer 2-0-målet under Champions League-kampen i fotball mellom LSK Kvinner og Manchester City på Åråsen stadion.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
ÅRÅSEN: Manchester Citys spillere feirer 2-0-målet under Champions League-kampen i fotball mellom LSK Kvinner og Manchester City på Åråsen stadion. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

De første 20 minuttene startet greit, før City utnyttet slurv gjort av LSK og etter hvert rant målene inn. Gjestene brukte bare ni minutter på de tre siste scoringene. 5–0 sto det på tavla i favør City da dommeren blåste i fløyta. Dagen derpå var tung.

– Det gjør fortsatt vondt. Det var brutalt og forferdelig. Heldigvis har vi litt tid på oss til å finne ut hvordan vi skal levere litt bedre i returkampen, sier Reiten.

Nå blir det vanskelig å kvalifisere seg til kvartfinalen i mesterligaen.

– Det er brutalt å få fem imot. Vi må reise til England for å holde nullen og erkjenne at vi er et stykke bak internasjonalt, sa LSK-trener Hege Riise til rb.no.

Reiten har lagt fra seg håpet om kvartfinale.

– Nei, altså, jeg tror ikke vi skal dra dit med mål om å score fem mål eller mer. Da går vi nok på en større smell. Jeg håper heller vi klarer holde nullen, kanskje scorer et mål og prøver å vinne kampen, sier hun.

Andre runde spilles 15- eller 16. november på Academy stadium i Manchester.

Avfeier utenlandstilbud

Guro Reiten har levert så til de grader i årets sesong. Hun er toppscorer i Toppserien med 18 mål, vunnet gull med LSK, tatt ut på A-landslaget og blitt omtalt som spilleren med Norges beste venstrefot. I forkant av sesongen skrev sunndalsjenta kontrakt med LSK ut 2018.

På tampen av sesongen begynte ryktene om tilbud fra storklubber i utlandet. Nå melder LSK at Reiten har signert for ytterligere ett år, ut 2019. Etter stortapet torsdag kveld erkjenner klubben at de ligger et stykke bak internasjonalt.

Hovedtrener Hege Riise er kjempefornøyd med Reitens avgjørelse.

Det gir et viktig signal at vår toppscorer ønsker forlenge og tror at hun kan utvikles videre hos oss, og det er vi veldig stolte og glade for, sier Riise til Dagbladet.

Hege Riise avfeier rykter om utenlandstilbud.

– Det har ikke vært noe konkrete tilbud som jeg vet om. Bare interesse, sier hun.

Guro Reiten har heller ikke hørt om noen konkrete tilbud og forteller at det er en grunn til kontraktforlengelsen.

– Det var et bedre kontraktforslag enn i fjor. Altså, det er ikke snakk om store summer, men litt mer. Jeg hadde uansett tenkt å være her, så ville LSK at jeg skulle signere, så da blei det slik, sier hun.

Hun avfeier likevel ikke tanken om utenlandsspill og er usikker om hun er her fram til 2019.

– Det er jo en drøm da, selvfølgelig. Jeg har fortsatt ting jeg må jobbe med og det kan jeg ta her, så får vi se etter sommeren, sier Reiten.

Seriemestere

LSK kvinner er seriemestere for fjerde gang på rad. Spillerne avsluttet sesongen med storseier, hele 5–2 mot Vålerenga. Det var noen revansjelystne jenter som sto på Intility Arena etter å ha blitt slått ut av VIF i NM.

To av spillerne til LSK ble også blant topp tre på toppscorerlista. Guro Reiten ble nummer en med 18 mål, mens 18-åringen Sophie Roman Haug kom på tredjeplass med 15 mål.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer