LSK påførte Molde lagets andre serietap på rad

- Vi kan ikke stresse, sier en ubekymret Wolff Eikrem.

MOLDE (Dagbladet): Molde - Lillestrøm 1-2 (0-1)

Gullkandidat Molde er allerede seks poeng bak Rosenborg og opplever en trøblete innledning på Tippeligaen 2013 etter kveldens 1-2-tap mot Lillestrøm. Frode Kippe sørget for at Lillestrøm tok alle tre poengene i Molde etter at han headet inn frisparket til Petter Vaagan Moen.

Molde står nå med null poeng og fire baklengsmål etter to serierunder. Moldes kanskje sterkeste utfordrer, Rosenborg, står med full pott og 5-0 i målforskjell. Et forsprang Ole Gunnar Solskjær nok liker dårlig.

- Er selvfølgelig ikke fornøyd med null poeng. Jeg skulle hatt seks poeng jeg nå, sier Solskjær til Dagbladet.

Det var også første gang at Ole Gunnar Solskjær tapte to Tippeliga-kamper på rad som trener for Molde.

- Vi har hatt dårlige starter før. Vi kan ikke stresse. Spiller vi som i andre omgang, har vi ikke så mye å bekymre oss for, sier Wolff Eikrem til Dagbladet.

Molde svake Molde så definitivt ikke ut som noen seriøs kandidat for seriemesterskapet i de første 45 minuttene mot Lillestrøm i sesongens første hjemmekamp på Aker stadion.

Et svært lite bevegelig Molde-angrep i kombinasjon med en Lillestrøm-midtbane som stengte den kreative kraften til Jo Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem, resulterte i at Molde fikk sitt første skudd på mål etter vel halvspilt omgang. Lillestrøm-keeper Kenneth Udjus hadde imidlertid ingen problem med å redde frisparkforsøket til Molde-kaptein Magnus Wolff Eikrem.

I mellomtiden hadde Petter Vaagan Moen sendt Lillestrøm overraskende opp i føringen etter fjorten minutter. Vaagan Moen benyttet seg av en svært ubesluttsom Martin Linnes på Moldes høyreside. Lillestrøm-vingen snek seg forbi Linnes og satte ballen kontant i nettmaskene i det venstre hjørnet til Bugge Pettersen. To minutter tidligere hadde samme Bugge Pettersen vartet opp en fantastisk enhåndsredning på Erik Mjeldes hodestøt.

JUBELBRØL: Lillestrøms Petter Vaagen Moen (midten) og lagkameratene jubler etter den første scoringen mot Molde.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
JUBELBRØL: Lillestrøms Petter Vaagen Moen (midten) og lagkameratene jubler etter den første scoringen mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Molde hadde skremmende lite å by på utover i omgangen. I stedet var det Kanarifuglene som burde ha økt ledelsen like før pause etter en gedigen dobbeltsjanse. Først reddet Espen Bugge Pettersen skuddforsøket til Thorstein Helstad på kanten av femmeteren. Returen havnet hos Vaagan Moen som kun var centimetre i fra å bli tomålsscorer.

Bedre i andre omgang Etter pause kom de regjerende seriemesterne raskt ut av startblokkene. Fem minutter ut i andre omgang var Jo Inge Berget nær å utligne på innlegget fra Knut Olav Rindarøy, men på en merkelig manøver ble Berget liggende på ballen i stedet for å sette den i mål fra to meter.

I perioder av andre omgang presset Molde Lillestrøm langt ned i egen sekstenmeter og bare en svært god Kenneth Udjus i buret til Kanarifuglene hindret Molde-scoring. Udjus reddet skuddet fra Mattias Moström med en mesterlig enhåndsredning i sitt høyre hjørne.

I det 68. minutt måtte Udjus gi seg i det som virket som sterke smerter i ribbeina. Tre minutter senere banket Molde finske nysignering Joona Toivio inn utligningsmålet bak Lillestrøms reservekeeper Arnold Origi Otieno. Målet kom etter flotte kombinasjoner mellom Magnus Wolff Eikrem og Emmanuel Ekpo. Sistnevnte stusset fri Toivio som stod igjen i angrep ettter en dødball. Toivio var resolutt i avslutningen.

Men Lillestrøm kom tilbake. I det 77. minutt stusset kaptein Frode Kippe inn 2-1-seier til bortelaget på frisparket fra Petter Vaagan Moens presise venstrefot.