LSK reddet plassen

Lillestrøm slo Viking 1-0, og regner seg dermed klar for en ny sesong i Tippeligaen i 2004.

- Vi rykker ikke ned på 31 poeng. I så fall blir det mange som raser ned i 1. divisjon, sa LSK-kaptein Torgeir Bjarmann.

Arild Sundgots scoring etter to minutter var nok til å kapre de tre poengene som trengtes for å fornye kontrakten.

- Det var ingen skjønn forestilling, og vi burde vel ha vunnet med større sifre, men det var i hvert fall en klar forbedring fra de to siste kampene. Vi var sjanseløse mot Rosenborg (0-6) og spilte en drittkamp mot Aalesund (1-2), sa LSK-kapteinen.

Han pådro seg også gult kort nummer tre og må stå over mot Sogndal i neste runde. Det samme må midtbanesliter Espen Søgård.

- Vant fortjent

Kampen ble avgjort allerede etter to minutter, da Magnus Powell stusset et langt innlegg videre til Arild Sundgot. Han stakk mellom to Viking-forsvarere og headet ballen over en utrusende Frode Olsen i Vikings mål.

Da hadde landslagskeeperen allerede reddet et skudd fra Frode Kippe med ansiktet før det var gått ett minutt av kampen.

- Lillestrøm vant fortjent. De skapte langt flere sjanser enn oss og jeg kan ikke si annet enn at vi fikk som fortjent når vi ikke klarer å skape flere målsjanser, sa Olsen.

- Vi gjorde rett og slett for mange feil, tilføyde han.

Det ble mer kjemping enn spill på Åråsen i det gnistrende høstværet. Viking stanget mot en kompakt LSK-mur og hadde vel bare én eneste god målsjanse i løpet av 90 minutter.

Hjemmelaget skapte flere sjanser, og Arild Sundgot burde ha lagt på til 2-0 like etter pause da han dundret ballen over fra sju-åtte meter etter pasning fra Stian Berget.

Jevn serie

LSK-trener Arne Erlandsen konstaterer at avstanden fram til Rosenborg bare blir større og større for de øvrige lagene i toppserien.

- Det er ikke store forskjellen på lag nummer to og 14 i denne serien, og slik vil det fortsette i uoverskuelig framtid inntil klubbene under Rosenborg får orden på sin økonomi og kan skape toppspillere fra egen juniorstall, sa Erlandsen til NTB.

- Det blir vanskeligere å tette gapet når de andre klubbene stadig må selge sine beste spillere og kutte i lønninger for å kunne overleve, fortsatte Erlandsen, som mener de klubbene som ligger nærmest Rosenborg er blitt svakere, men snittet i toppdivisjonen er ikke blitt dårligere.

- Se på europacupen, der hevder norske lag seg godt. Bare Molde tapte på bortebane av de klubbene som var med, men alle har en god sjanse til å gå videre, mente han.

(NTB-Arvid Eriksen)