LSK så ut som et slaktoffer - så kollapset Tromsø

Ellevill snuoperasjon på Åråsen.

Lillestrøm - Tromsø 4-2 (0-1)

(Dagbladet): Da Steffen Nystrøm styrte inn 2-0 for Tromsø etter 50 minutter, virket kampen fullstendig punktert.

Lillestrøm hadde blitt overkjørt fra første spark på ballen, ikke skapt noe som minnet om en målsjanse og var egentlig heldige som ikke lå under med flere mål.

- Vi må sette nummer to og tre, det har vært vår utfordring. Ellers blir det mer spennende enn vi liker, sa Tromsø-assistent Agnar Christensen i pausen.

Paralysert Tromsø
Men selv etter å ha satt nummer to ble det ubehagelig for Tromsø - som kollapset totalt de siste 40 minuttene.

HERJET MED LILLESTRØM: Tromsø jubler etter Hans Norbyes 1-0-scoring i 1. omgang. LSK var heldig som ikke lå under med både to og tre mål til pause. 

Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
HERJET MED LILLESTRØM: Tromsø jubler etter Hans Norbyes 1-0-scoring i 1. omgang. LSK var heldig som ikke lå under med både to og tre mål til pause. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer

- Etter at vi går opp til 2-0, kommer reduseringen kjapt. Så kommer også 2-2 veldig kjapt, og da går gardina ned en periode. Vi spiller veldig godt i perioder, men vi kan ikke leve med sånne personlige feil som vi gjør i dag. Nivået må opp i avgjørende situasjoner, det gjelder på alle fire baklengsmålene, sier Per-Mathias Høgmo.

Bare to minutter etter Nystrøms 2-0-mål slo Lillestrøm tilbake: Petter Vaagan Moen viste hovmesterblikk med en frekk stikker til Erling Knudtzon, og tomålsscoreren fra forrige kamp mot Fredrikstad banket ballen kontant forbi TIL-keeper Marcus Sahlman.

Det var Lillestrøms første sjanse i kampen, og nå kom de plutselig på løpende bånd. Omtrent umiddelbart etter reduseringen skaffet Fredrik Stor en corner. Den slo Vaagan Moen på panna til Ohi Anthony Omoijuanfo, som stanget inn 2-2 via hånda til Sahlman.

Tromsø virket med ett paralyserte, og Lillestrøm skuslet bort en eventyrlig trippelsjanse før de fikk ledermålet etter 64 minutter.

DRØMMETREFF: Innbytter Guy Roger Toindouba prøvde lykken fra 25 meter, traff klokkereint med vrista og så ballen duppe i tverrliggeren. Deretter traff den en sprellende Sahlman i ryggen og rullet i mål.
DRØMMETREFF: Innbytter Guy Roger Toindouba prøvde lykken fra 25 meter, traff klokkereint med vrista og så ballen duppe i tverrliggeren. Deretter traff den en sprellende Sahlman i ryggen og rullet i mål. Vis mer

Innbytter Guy Roger Toindouba prøvde lykken fra 25 meter, traff klokkereint med vrista og så ballen duppe i tverrliggeren. Deretter traff den en sprellende Sahlman i ryggen og rullet i mål.

Lillestrøm hadde snudd kampen, og Per-Mathis Høgmo kikket fortvilet ned i bakken.

Tromsø vinner aldri borte
Men det skulle bli enda verre for «Gutan».

Kvarteret før slutt forfulgte Johan Andersson en ball ned mot dødlinja. Han nådde den akkurat, og fulgte opp med en perfekt 45-graderpasning til Palmason, som islendingen på akrobatisk vis satte i mål på halvspretten. Igjen hadde Sahlman ei hånd på ballen - men ikke nok til å holde den ute.

- Det ble en deilig dag. Vi kom ikke i gang i 1. omgang, og noen av spillerne underpresterte kraftig. I 2. omgang fikk vi i gang alle sammen. Vi viste at vi er et bra lag når tingene fungerer. Vi var bedre i presset og kjørte full fart framover. En herlig omgang, sier LSK-trener Magnus Haglund.

SCORET IGJEN: Hans Norbye har vært en åpenbaring på høyrebacken i år. Her setter han ballen over Sead Ramovic fra skrå vinkel. 
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
SCORET IGJEN: Hans Norbye har vært en åpenbaring på høyrebacken i år. Her setter han ballen over Sead Ramovic fra skrå vinkel. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer

- Vi starter sånn som vi har gjort i veldig mange kamper. Da vinner vi ikke. Men aggressiviteten og viljen til å vinne er høy i 2. omgang. Å score fire var ikke verst, sier Petter Vaagan Moen.

Tromsøs begredelige bortestatistikk fortsetter, de har ennå ikke vunnet på bortebane denne sesongen. Lillestrøm er på sin side inne i en positiv trend, og står nå med to strake trepoengere.

Og nesten like gledelig for Kanarifuglene: De har scoret åtte på de siste to kampene.