LSK sender inn klage på Edvartsen: - Uakseptabelt av en dommer i Tippeligaen

Klager på den kontroversielle utvisningen av Frode Kippe.  

I FOKUS: Dommer Svein-Erik Edvartsen er i hardt vær etter gårsdagens kamp mellom LSK og Sogndal. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
I FOKUS: Dommer Svein-Erik Edvartsen er i hardt vær etter gårsdagens kamp mellom LSK og Sogndal. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I søndagens Tippeliga-kamp mellom Lillestrøm og Sogndal havnet dommer Svein-Erik Edvartsen i sentrum. Først ga han et kontroversielt rødt kort til Frode Kippe, før han etter kampen kom med karakteristikker av Lillestrøm og flere av spillerne.

Det hele startet en time ut i kampen da Sogndal-spiller Martin Ramsland gikk i bakken innenfor 16-meteren. Både Marius Amundsen og Frode Kippe var involvert i fellingen. Edvartsen sier han spurte spillerne om hvem som skulle ha det røde kortet, men at han ikke fikk svar.

Etter en kort diskusjon med Amundsen og Kippe var det til slutt sistnevnte som fikk det røde kortet.

Liker ikke Edvartsens beskrivelser

Denne avgjørelsen mener mange er feil. I ordkrigen som oppsto etter kampen uttalte Edvartsen blant annet at «spillerne er uærlige» og «kynismen lever på Åråsen».

Han kalte også forsvarerne deres for «treige».

- Vi sender inn klage på avgjørelsen. Først og fremst vil jeg si at vi er enig i at det er straffe og rødt kort. Men det er feil person som blir utvist. Men vi som klubb er også uenig i de uttalelsene han kommer med. Vi kommer samtidig til å påpeke overfor NFF at en dommer i Tippeligaen og en ansatt i NFF sier at vi er uærlige, kyniske og prøver å lure dommerne, sier Robert Lauritsen, daglig leder i Lillestrøm, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer