LSK ser rødt etter NFF-dom

HamKam også på krigsstien.

(Dagbladet.no): Feidene mellom Lillestrøm og NFF har vært mange det siste året, og en ny er under oppseiling etter søndagens oppgjør mot HamKam på Briskeby.

Karim Essediris takling av Vegard Bjerke på overtid resulterte i en opphetet krangel, som endte med at begge fikk marsjordre av Tom Henning Øvrebø. Krangelen fortsatte med uforminsket styrke på vei inn i garderoben.

I dag kom straffeutmålingen fra NFFs disiplinærutvalg: Essediri får to kampers utestengelse - Bjerke slipper unna med én.

- Jeg fikk to og han bare en? utbryter en forbauset Essediri da Dagbladet.no overbringer nyheten.

- Jeg vil ikke uttale meg så mye, men det er veldig merkelig. Jeg må snakke med Frank Grønlund (daglig leder), og så får vi se hva som skjer, sier han.

- Essediri var mest aktiv


Leder for Disiplinærutvalget, Einar Bergum, begrunner forskjellen i straffeutmålingen slik:

- Ifølge dommerens rapport blir Vegard Bjerke provosert av Essediri. Bjerke opptrer også voldsomt, men Essediri dytter kraftig flere ganger i situasjonen. Han er den mest aktive av de to. Dommeren har ikke kommet med antydninger om noen provokasjon som kunne redusert straffen for Essediris del, sier han til Dagbladet.no.

LSK ser rødt etter NFF-dom

Lillestrøm vil anke

Frank Grønlund har ikke fått lest dommerrapporten selv, men steiler over Bergums forklaring.

- De har tydeligvis ikke lagt merke til hva som skjer når de går av banen. Da går Bjerke igjen i tottene på Essediri. Det er helt urimelig at det skal være forskjellig behandling. Jeg hadde ikke hatt noen kommentar om begge fikk to kamper, men her er det jo ingen forskjell på oppførselen. Skal det gå på hvem som dyttet kraftigst, om det var med flat hånd eller med fire stive fingre? spør Grønlund.

Og kommer med svaret selv:

- Det er hyggelig for HamKam at de bare får én kamp, men når Bjerke tar igjen flere ganger, går det ikke an med ulik straffeutmåling. Det blir for dumt.

Han varsler at LSK vil anke Disiplinærutvalgets avgjørelse.

- Ja, det ser sånn ut. Jeg skal sette meg ned og se videoen igjen. Nå må de snart bestemme seg hvor nivået skal være hen. I fjor fikk to håpløse utvisninger for dytting, og det har vært langt verre episoder i år som passerer ustraffet, mener Grønlund.

Men det er ikke bare LSK som klager på NFF.

KOKTE OVER: En takling fra Essediri utløste krangelen, hvor begge dyttet hverandre gjentatte ganger før de fikk marsjordre av Tom Henning Øvrebø. NFF mener Essediri bør straffes hardere enn Bjerne - noe som får LSK til å se rødt. Foto: SCANPIX
KOKTE OVER: En takling fra Essediri utløste krangelen, hvor begge dyttet hverandre gjentatte ganger før de fikk marsjordre av Tom Henning Øvrebø. NFF mener Essediri bør straffes hardere enn Bjerne - noe som får LSK til å se rødt. Foto: SCANPIX Vis mer

I HamKam er det også opprørsstemning over at kaptein Marcus Ringberg må stå over to kamper for en utvisning i samme kamp.

- Dette synes jeg er helt skremmende. Jeg skjønner ingenting. To gule kort - og så får jeg to kamper. Jeg har ikke gjort noe feil, heller, jeg løp bare bort til dommeren, sier han til Nettavisen.

• Se situasjonen hvor Essediri og Bjerke krangler hos TV 2.

<B>MEST AGGRESSIV?</B>: I Øvrebøs rapport blir Essediri beskrevet som den mest aktive bråkmakeren.