Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

LSK-sjefen mener det er nesten umulig å bygge et lag: - Du blir kjøpt opp

Runar Kristinsson.

UTFORDRING: Lillestrøms trener Runar Kristinsson mener det er vanskelig å bygge et lag når de beste spillerne blir kjøpt opp. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
UTFORDRING: Lillestrøms trener Runar Kristinsson mener det er vanskelig å bygge et lag når de beste spillerne blir kjøpt opp. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den økonomisk krisen har tvunget Lillestrøm til å satse ungt. Da blir det vanskelig for det tidligere storlaget å henge med i toppen.

LSK har 40 strake sesonger på øverste nivå i norsk fotball. Laget har de siste årene vært langt unna gammel storhet.

- Når kan LSK være tilbake helt i toppen?

- Det er vanskelig å si. Ser du rundt omkring i Europa, så leder de to-tre klubbene med mest penger overalt. Det blir vanskelig for Lillestrøm å komme helt i toppen uten mye penger, sier trener Runar Kristinsson.

Frykter Friday-salg Islendingen er tilbake i klubben der han hadde flere fine sesonger på slutten av 1990-tallet.

- Men du kan få et år innimellom der du får fram et veldig godt lag, men så blir det bare kjøpt opp med en eneste gang. De beste spillerne blir borte. Det er akkurat det vi er redde for. Vi har en Fred Friday og Moa (Mohamed Ofkir), som er fantastiske spillere. Mister vi dem, må vi begynne på nytt. Det er bare de største lagene som kan kjøpe de beste spillerne på lagene som ligger på sjette- og sjuendeplass, sier Kristinsson til NTB.

Nå satser Åråsen-laget på lengre kontrakter med sine unge spillere. Det skal sikre at klubben sitter igjen med enda mer penger når spillerne blir kjøpt opp.

- Vi må ha lange kontrakter og beholde spillerne lengst mulig, men det handler om økonomi. Får du bud på seks-sju eller kanskje åtte millioner, er det vanskelig å si nei, sier Kristinsson.

Først om noen år - Vi skal bygge forsiktig, men om noen år kanskje vi kan heve oss i toppen igjen. Alle LSK-supporterne ønsker at jeg skal si at vi er der allerede i januar, men sånn er det ikke, sier 46-åringen.

- Betyr det at du gruer deg til januarvinduet?

- Nei, jeg gruer meg ikke til januar. Dersom en spiller blir solgt for mange millioner, kanskje klubben kan erstatte dem. Og får spillerne sjansen ute, har vi gjort en fantastisk jobb. Det handler ikke bare om å vinne hele tiden, men å utvikle folk, sier islendingen.

- I dag, og kanskje i to år framover, vil vi være en eller to spillere unna å få et lag som kan henge med helt der oppe. Men målet er å klatre i årene som kommer, sier Kristinsson.

Romerikingene ligger på niendeplass i serien etter 23 runder. Litt for svak borteform gjør at LSK foreløpig ligger utenfor øvre halvdel. Nedrykkstruede Start venter i Kristiansand lørdag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!