Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

LSK skjøt med løskrutt i jakta på RBK

Start vant fortjent etter Doffen-scoring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Start - Lillestrøm 1-0

En tett og jevn kamp vippet i hjemmelagets favør i Kristiansand. Lillestrøm hadde tidvis stort ballinnehav, men det var ikke ufortjent at hjemmelaget stakk av med alle tre poengene.

For det var mer atskillig sting i angrepsspillet da sørlendingene angrep.

I første omgang hadde Lillestrøm allikevel de fleste målsjansene.

Men en kontring fra fotball-læreboka og skralt forsvarsspill sørget for at det var hjemmelaget som gikk til pause med ledelse.

Vidåpent forsvar

Ballen gikk hurtig i lengderetningen og David Nielsen spilte fri Kristofer Hæstad på venstresiden. Lillestrøm-back Dan Anton Johanson lot seg lure av Stefan Bärlin, ble dratt helt ut av posisjon, og Hæstad fikk all verdens tid til å lade kanonen.

Alene med Heinz Müller satte han kontrollert inn 1-0.

HJALP LITE MED GOD KOREN: Robert Koren spilte nok en god kamp for LSK, men Start slo gullutfordreren 2-0. Foto:Scanpix
HJALP LITE MED GOD KOREN: Robert Koren spilte nok en god kamp for LSK, men Start slo gullutfordreren 2-0. Foto:Scanpix Vis mer

LSK forsøkte å flytte flere folk opp i banen i jakten på Rosenborg på tabelltopp. Men det ville seg ikke helt for «fugla». Det manglet rytme i angrepsspillet, og på tross av mye ballkontakt ble det sjelden skapt klare målsjanser. Det var faktisk Start som skapte de største mulighetene. Og den aller største fikk kantspiller Kristoffer Paulsen. Marius Johnsen fyrte av fra 18 meter, og Heinz Müller ga en svak retur.

Men på blankt mål tok Paulsen på seg ryggsekken - og ballen gikk over.

- Mange kamper igjen

LSK-trener Uwe Rösler framsto overraskende rolig etter tapet i Kristiansand.

- Serien ble ikke avgjort her i kveld, det er mange kamper som venter, sa Rösler til TV2 etter kampslutt.

Og dro en Rösler-metafor ev velkjent merke.

- Den første timen var mange av spillerne min reine «Alice in wonderland». Vi ble bedre utover kampen, og Kippe og Koren spilte meget bra i dag. Alt i alt vinner Start fortjent til slutt.

Occean og Strand kastet innpå

image: LSK skjøt med løskrutt i jakta på RBK

Uwe Rösler kastet innpå Oliver Occean og Pål Strand mot slutten av kampen. Occean virket tung og ute av form, mens Strand ikke kom mye med i kampen. Best hos LSK var playmaker Robert Koren - nok en gang.

Igjen og igjen kom han seg fri mellomrommet med sin slepne teknikk, men sjelden var det noen på topp til å omsette framspillene i gode avslutninger.

Hos Start var den nye landslagsyndlingen Fredrik Strømstad igjen god, sammen med forsvarsrekka. Kristofer Hæstad dekket som vanlig store rom, men virket litt sliten i kveldens oppgjør.

Strømstad punkterte

På overtid sørget kampens beste spiller Frdrik Strømstad for den endelsige spikeren i Lillestrøm-kista. Todi Jonsson vendte flott bort Espen Søgård og fikk lagt førtifem grader ut til den nye landslagsyndlingen. Han kunne enkelt styre inn 2-0 og hjemmeseier. 

Etter kampen smilte landslagsstjernen Strømstad som ei sørlands-sol.

- Det var på tide jeg scoret for Start også nå, sa den hardt arbeidende teknikeren til TV2.

Og roser Stig Inge Bjørnenye for den jobben han har gjort som Start-trener.

- Det har vært små justeringer som å slippe litt opp på treningsmengden, og å få inn litt mer humør på trening. Sånn er flere kommet i form.

Og små sørlendinger i form ble hakket for stort for Lillestrøm i kveld.

Dermed er det Rosenborg som fortsatt ligger på tabelltopp - i alle fall inntil Brann møter Stabæk på Nadderud i morgen kveld.

For i trønder-høstjakta skjøt Fugla med løskrutt.

•Din kommentar: Hva synes du om kampen? Hvem tar gullet?