OPP- OG NEDTURER: Lillestrøm-keeper Arnold Origi reddet et straffespark, men slapp seinere inn et enkelt langskudd. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
OPP- OG NEDTURER: Lillestrøm-keeper Arnold Origi reddet et straffespark, men slapp seinere inn et enkelt langskudd. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

LSK slapp med skrekken etter tabbe: - Det er nesten en skandale

2-2 mot Viking.

  • Viking - LSK 2-2 (1-1)

(Dagbladet): Viking og Lillestrøm spilte 2-2 i Stavanger og laget fra Romerike er fortsatt nærme bunnen i Tippeligaen.

- Vi kan avgjøre denne kampen, men det vil seg ikke. Jeg tror Lillestrøm er mer fornøyd enn oss, sier Viking-trener Kjell Jonevret til TV 2.

For LSK-keeper Arnold Origi (32) ble det en spesiell kveld i Stavanger. Først reddet han et straffespark, før en frisparkperle lurte seg inn i krysset bak målvakten noen minutter seinere. Men i 2. omgang sto Origi for en real keepertabbe da han slapp inn et svakt skuddforsøk fra rundt 25 meter.

Origi ble derimot reddet av medspiller Marius Lundemo som satte inn 2-2 med sju minutter igjen av kampen. LSK er to poeng over Stabæk på kvalifiseringsplass i Tippeligaen.

- Det er ikke godt nok. Det er nesten en skandale. Jeg må bare riste skuffelsen av meg og se framover, sier Arnold Origi til TV 2.

Presset

Begge lagene hadde nok sjanser i kveld til å avgjøre kampen, men ingen var effektive nok. Viking er akkurat nå nummer 8 på tabellen. LSK er nummer 13.

- Vi kom hit for å få tre poeng, men vi må være fornøyd med ett. Det er sterkt å komme tilbake. Vi skal holde oss i divisjonen og alle spillerne viser styrke. Vi har tro på dette, sier LSK-stopper Frode Kippe.

Det var nemlig et Lillestrøm-lag i poengnød som gjestet Stavanger og Viking i kveld. LSK står nå med bare én seier på de 12 siste seriekampene og det har ulmet internt hos «Kanarifuglene». Under et styremøte tidligere i uka fikk trener Runar Kristinsson fornyet tillit.

FRISPARKMÅL: VIkings Andre Danielsen sto for kampens fineste scoring.  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
FRISPARKMÅL: VIkings Andre Danielsen sto for kampens fineste scoring.  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

- Vi gjør det vanskelig for oss selv. Men vi får med oss et viktig poeng. Vi får mye ut av denne kampen, og vi kommer tilbake to ganger. Dette gir selvtillit videre, sier LSK-trener Runar Kristinsson til TV 2.

Frisparkperle

Viking fikk straffe etter 12 minutter da Samuel Adegbenro gikk i bakken etter duell med Håkon Skogseid.

Men Viking-spiss Patrick Pedersen var ikke god nok fra straffemerket og et svak avslutning ble enkelt reddet av keeper Arnold Origio.

Seks minutter seinere lykkes hjemmelaget.

André Danielsen satte inn 1-0 på praktfullt vis etter 17 minutter. Fra 18 meter skjøt Danielsen et frispark i krysset.

Men bare to minutter seinere utliknet LSK.

Gultrøyene rullet opp et fint angrep og Gary Martin slo et innlegg til Erling Knudtzon som pirket inn 1-1 fra første stolpe.

Dermed var lagene likt i Stavanger.

Til pause var stillingen 1-1.

Tabbe

Etter 62 minutter var det Viking-unggutten Julian Ryerson (18) som sendte hjemmelaget tilbake i ledelsen.

Ryerson forsøkte et langskudd fra rundt 25 meter og keeper Origi feilberegnet totalt og slapp avslutningen under seg. Dermed sto det 2-1.

Etter 83 minutter fikk LSK lempet ballen inn i Viking-feltet og til slutt var det Marius Lundemo som fikk avslutte fra god posisjon. LSK-spilleren hamret ballen i nettaket til 2-2.

Det endte dermed uavgjort i Stavanger.