SUSER: Espen Søgård startet scoringsshowet i første omgang, da han skjøt via et Brann-hode og gjorde 1-0.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
SUSER: Espen Søgård startet scoringsshowet i første omgang, da han skjøt via et Brann-hode og gjorde 1-0. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

LSK slapp med skrekken og klatret til sjuendeplass

Ledet 3-0 ved pause, vant 3-2.

||| LILLESTRØM (Dagbladet): Lillestrøm - Brann 3-2.

LSK kunne med maksimalt hell klatre fra tiende til fjerdeplass på tabellen, og åpningsminuttene på Åråsen bar så absolutt preg av at hjemmelaget var sugne på det.

Dominerte Før ti minutter var spilt, hadde Bjørn Bergmann Sigurdarson to gode sjanser til å gi LSK ledelsen, mens Lars Kristian Eriksen hadde et bra skuddforsøk som gikk like over.

Brann og Erik Huseklepp viste seg fram på et par kontringsforsøk, og Brann-spillerne ropte på straffe da Petter Vaagan Moen tapte en duell med Steinar Pedersen, men dommeren vinket spillet videre.

Fortjent ledelse Etter 30 minutters spill fikk et hardtkjempende hjemmelag lønn for strevet på en litt heldig scoring.

Kanarifansens «supergutt», Espen Søgard, fyrer av fra fra over 20 meter. Skuddet går via Brann-forvarer Zsolt Korcsmar, og forbi en totalt utmanøvrert Håkon Opdal og mål.

Sterkt av Ujah 2-0 kom i det 36. minutt, etter en fantastisk god prestasjon av Anthony Ujah. Han fikk en nydelig stikker fra , og selv han ikke så ut til å rekke den, fikk han i turbofart tuppet ballen forbi en utrustende Håkon Opdal. Ujahs ellevte mål i årets tippeliga.

To minutter senere sørget LSKs midtstopperveteran Frode Kippe for 3-0 til hjemmelaget. Eriksen lempet ballen inn i feltet, Jan Gunnar Solli feilbergnet, og Kippe fikk en enkel jobb med å vippe ballen forbi keeper.

Brann kom tilbake Med 3-0 å gå på, var det ikke et fullt så agressivt LSK-lag vi så i innledningen av 2. omgang, men vertene syntes å ha god kontroll defensivt, og anført av Nosa Igiebor - som briljerte i perioder - framsto LSK kompakte og bra.

Mot spillets gang, fikk imidlertid Brann sin 3-1 redusering ved Patter Vaagan Moen i det 60. minutt. Et bra langskudd smøg seg inn bak Stefan Logi Magnusson, og som så ofte før: Scoringer preger kamper, og kampen endret karakter.

I det 68. minutt skapte Erik Huseklepp ytterligere spenning ved å redusere til 3-2: Han kom inn fra kjent kantposisjon, og satte ballen knallhardt mellom beina på LSKs keeper.

Klatret tre plasser De siste 20 minuttene la seg LSK seg lavt for å trygge ledelsen, og selv om Brann hadde et par brukbare skuddforsøk, ebbet kampen ut med hjemmeseier.

Fortjent nok, basert på en sterk første omgang, men igjen slapp LSK seg farlig ned - og kunne mistet minst to av poengene i sluttminuttene.

- Nå er fjerdeplassen innen rekkevidde. Det er bare et par kamper etter ferien som gjør at vi ligger litt bak. Hadde vi klart å vippe noen av uavgjortkampene våre til seier, hadde vi hatt fjerdeplassen allerede. Og vi har hatt en fin formkurve de siste sju kampene. Husk at vi hadde mye motstand i 2001, og den sesongen endte med sølv, sier målscorer Søgård til NTB.

Brann-trener Rune Skarsfjord er ditto skuffet.

— De første 35 minuttene var egentlig ganske bra fra vår side, men så sier det «bang, bang». Vi blir ikke på noen måte overkjørt. Kampbildet var som forventet, men målene de fikk var for enkle, sier Skarsfjord.