Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

LSK slapp med skrekken

Lillestrøm gjorde jobben borte mot Grorud i første serierunde, men imponerte ikke i hovedstaden. Samtidig vant både Tromsø og Ranheim sine oppgjør.

MÅLRIKT: Det var duket for målbonanza i OBOS-ligaens første runde, og Åsane-spiller Senai Hagos stjal oppmerksomheten med en mesterlig hælflikk. Video: FotballMedia Vis mer

Dermed fikk alle de tre lagene som rykket ned fra Eliteserien i 2019 en pangstart på 2020-sesongen i 1. divisjon (se alle scoringene i videoen over).

I Groruddalen yppet nyopprykkede Grorud seg mot stormakten Lillestrøm, og var ved flere anledninger nære på å ta ledelsen. Likevel var det de svartkledde gjestene fra Lillestrøm som stakk av med alle tre poengene. Kampene eneste scoring ble kriget inn av Fredrik Krogstad etter 66 minutter.

Også i Tromsø ble det bare scoret ett mål. Lasse Nilsen satte inn 1-0 for hjemmelaget etter halvtimen med en lobb etter at Raufoss-målvakt Ole Kristian Lauvli klarerte ballen rett i beina på Nilsen. Flere mål ble det ikke på Alfheim.

- Det er den verste følelsen som er, å bli syndebukk for laget sitt, sier Lauvli til Eurosport etter tabben.

OVERRASKET: FK Haugesund-spiller Niklas Sandberg tror ikke det han hører i intervjuet med Eurosport. Video: Dplay / Rødt Kort Vis mer

I lokaloppgjøret mellom Stjørdals-Blink og Ranheim ble det flere mål. Fjorårets eliteserielag ledet 1-0 til pause, før hjemmelaget utlignet like etter pause. Så scoret Ranheim to kjappe, før Stjørdals-Blink igjen reduserte til 2-3. Det ble også sluttresultatet.

Det var likevel ikke rundens mest målrike kamp. Den kom i Sandnes, der Sandnes Ulf slo Øygarden 4-3 etter et selvmål av Øygarden-spiller Andreas van der Spa fire minutter før slutt til 4-3 til hjemmelaget.

Tabelltopp for Ull/Kisa

Ull/Kisa knuste Strømmen 4-0 og leder også 1. divisjon med best målforskjell. De ledet 2-0 etter 16 minutter og 3-0 til pause. Tidligere Lillestrøm-spiller Stian Ringstad fastsatte sluttresultatet til 4-0 etter 72 minutter.

Fire mål scoret også Sogndal i deres 4-1-seier over Åsane. Det sto 1-1 til pause, men en mektig andreomgang av gjestene fra saftbygda sørget for tremålsseier og 2.-plass på tabellen.

Jervs nysignering Diego Campos presenterte seg for det norske publikumet med en vanvittig scoring etter halvtimen på KFUM-Arena, med et volleyskudd fra 20 meter via stanga og i mål. Det holdt likevel ikke, for David Tavakoli utlignet først etter 57 minutter og Olav Øby avgjorde til KFUMs fordel minuttet før full tid. Dermed vant Oslo-laget 2-1.

Pedersen-mål, men tap

I Hamar var Marcus Pedersen tilbake på gamle trakter for sitt HamKam, da de tok imot Kongsvinger hjemme. Allerede etter to minutter hamret Pedersen ballen i mål fra to-tre meter etter en retur.

- Jeg får ett mål, men veldig lite innlegg i boks i dag og Kongsvinger er gode på det dem er gode på. De har mye ball utpå her, det blir mye løping og dueller, men jeg syns det var en OK match. Men at vi taper denne her ... Du skal ofre alt når du ser på klokka og det står 89, du skal ikke slippe inn flere mål, sier Pedersen til Eurosport.

Gjestene i rødt utlignet etter 55 minutter, før Jo Nymo Matland trodde han hadde avgjort kampen da han scoret 2-1 etter 83 minutter med et nydelig satt frispark.

Men den gang ei. 20 sekunder før det var spilt 90 minutter var Kongsvinger ekstremt heldige da Ridouan Essaeh headet ballen via HamKam-forsvarer Steffen Pedersen og i mål til 2-2.

Og som om ikke det var nok dramatikk med selvmålet i det 90. minutt, snudde Kongsvinger kampen med et nytt mål etter 94 minutter. Simon Marklund slo inn et frispark fra 30 meter som fant Christian Røer på bakerste stolpe. Han kastet seg fram og satte inn 3-2 og seier for Kongsvinger fra kloss hold.

- Det var ville saker. Jeg må innrømme at når det var igjen fem minutter, hadde jeg kanskje troa på at vi skulle få en kasse der, men at vi skulle få to ... Det var sinnssykt deilig. Det er en av de to viktigste kampene i året, sier Røer til Eurosport.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!