«LSK slurvet bort gullet»

Samme gamle leksa. Les hva lokalavisene skriver dagen derpå.

(Dagbladet.no:) For et par uker siden luktet Kanarifuglene på Åråsen gull. Etter to strake serietap er det ikke mye gullukt igjen på Lillestrøm.

Hadde LSK innkassert seks poeng mot de to nedrykkstruede lagene Tromsø og Aalesund hadde de bare ligget ett poeng bak Start og Vålerenga.

Dette skriver lokalavisene om Tippeliga-runden:

Aalesund - Lillestrøm 1-0

Tabelljumbo AaFK tok i går en svært viktig seier, mot et LSK som før kampen luktet på gull.

- Vi klarer ikke å vinne mot bunnlagene. Da får vi heller gjøre det mot topplagene, sier Lasse Olsen til Sunnmørsposten.

«Fra syndebukk til helt,» skriver avisa om Lasse Olsen. Etter forrige hjemmekamp måtte han svare på spørsmål om en straffemiss, i går kveld scoret han seiersmålet.

Lillestrøm har nå tapt to kamper på rad, og lokalavisa Romerikes Blad skriver at klubben nå har «slurvet bort gullet».

SKJØT GULLDRØMMEN I FILLER: Lasse Olsen senket Lillestrøm i går kveld. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG
SKJØT GULLDRØMMEN I FILLER: Lasse Olsen senket Lillestrøm i går kveld. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG Vis mer

«Slurven rett før pause mot Tromsø for en drøy uke siden, og feilene som ga Aalesund seiersmålet i går, kan vise seg å bli kostbart for LSK i 2005.

For mange LSK-supportere oppleves nok dette som den samme gamle historien - om et lag som svikter på oppløpssiden,» skriver kommentator Morten Svesengen.

Tromsø - Start 3-1

Det er ingen tvil om hvem som er den store helten i Tromsø i dag. «Årst - Start 3-1,» skriver Nordlys.

Med sine tre mål ble Ole Martin Årst historisk. Ifølge Bladet Tromsø har han nå 51 mål for TIL i Tippeligaen. Det er ett mer enn Rune Lange og to flere enn Sigurd Rushfeldt.

Fædrelandsvennens kommentator Svein Enersen skriver i dag at Start falt for eget grep.

«Start burde vite hva som møtte dem på Alfheim. Den regntunge banen innbød ikke akkurat til finspill. (...) Mot et hjemmelag som har flyten og gode resultater den siste tiden - burde fokus nummer én for Start vært innsats og kynisme.

Start-spillerne bør snart forstå hva som har fått dem til å fremstå som Norges beste lag; det er når de tar kommandoen, presser høyt, takler så det lukter svidd og ofrer seg for hverandre,» skriver Enersen.

I samme avis går Tom Nordlie langt i å antyde at landslagsuttaket har ligget i hodet til spillerne.

- Det virker nesten som om det har blitt for mye landslaget. Det kunne se ut som om spillerne ikke var i stand til å konsentrere seg om kampen, at de ikke var bevisste nok, sier han.

Dette tilbakeviser Bård Borgersen og Alex Valencia.

Vålerenga - Lyn 0-1

Kjetil Rekdals gutter fikk en matchball i går kveld, da Start rotet seg bort i Tromsø. I stedet var det Lyn som snuset på gull, og tok et kjempesteg inn i kampen om trofeet som har bodd på Lerkendal i 13 år.

«I dag våkner Tomasz Sokolowski til sin deiligste dag noensinne. Matchvinneren danket først John Obi Mikel ut av laget, deretter banket han inn seiersmålet,» skriver Dagsavisen.

Det som kunne blitt en Vålerenga-fest hvor klubben tok et grep om gullet og ble kvitt Lyn-spøkelset, ble i stedet et nytt mareritt.

«Det var elektrisk, det var intenst og budskapet fra Lyn-Bastionen var klart: \'8831 rød-hvite dager, derbyspøkelset svikter oss aldri\', sto det brettet ut over hele VG-svingen. Neste år kan det feire 25 års jubileum,» skriver avisa.

Og det kan jo ikke bli verre for VIF-Klanen, enn at Lyn spenner bein på dem i jakten på gull.

Glimt - Fredrikstad 1-2

Mens de andre bunnlagene vant, tapte Bodø/Glimt hjemme mot Fredrikstad.

«Glimt skulle bruke to timer i går kveld på å spille seg ut av nedrykksstriden. Men etter en tafatt og trist forestilling på Aspmyra ble det fortjent tap mot et Fredrikstad som ikke har tatt poeng på bortebane siden 16. mai,» skriver Avisa Nordland.

- Vi må ta to seire på de tre siste kampene. Det blir tøft, og det blir et race helt inn. Men jeg synes på ingen måte det ser helsvart ut, sier trener Ola Haldorsen til avisa.

I plankebyen står derimot jubelen i taket, og nå får også Egil Drillo Olsen skryt. Blant annet av Øyvind Hoås, som takker treneren for at han har trodd på ham.

- Det setter jeg stor pris på, sier Hoås til Fredrikstad Blad.

Molde - Odd 4-0

Rob Friend headet inn to mål som Romsdals Budstikke mener var av internasjonal klasse.

«I går var han hjemmelagets beste, banens ener og helt utslagsgivende for kamputfallet,» skriver avisa.

- Vi scora fire mål og jeg to i en kamp der vi ikke var så farlige. Men vi tar tre livsviktige poeng. Det gir en god følelse, sier Friend.

I Skien er ikke stemningen god, etter 0-10 på de to siste seriekampene.

«Rob Friend er en type \'venn\' skienslaget godt kan klare seg uten. Igjen ble den råsterke kanadieren den store forskjellen. Og Odd, formlaget med den defensive tryggheten, har blitt til noe tamt med en plagsom, defensiv skjelving,» skriver Varden.

- Nå er det i alle fall tilbake til skraphaugen. Dette var ræva, sier Morten Fevang til avisa.

Ham-Kam - Rosenborg 0-3

I Trondheim skriver Adresseavisen om den nye rollen Per-Mathias Høgmo har funnet til Per Ciljan Skjelbred. En rolle som ifølge avisa betyr et formasjonsskifte fra 4-3-3 til 4-2-3-1, med Skjelbred bak spissen.

Der har Lille-Per spilt godt de siste kampene, og den samme rollen hadde Lars Iver Strand suksess med i Tromsø.

- Jeg vil ikke kalle det Lars Iver-rollen. Nå heter det Per-rollen, sier Høgmo til Adressa.

I Hamar Arbeiderblad tar Jan Michaelsen på seg skylden.

- Hvis jeg hadde scoret på straffen etter åtte minutter i 2. omgang, kunne kampen fått et annet utseende, sier han til avisa.

GULLDRØMMEN BRAST: Med seier i de to siste kampen hadde LSK vært ett poeng bak serielederne.
KJEMPET START I SENK: Start fikk smake sin egen medisin da Ole Martin Årst dødballsenket serielederne.