LSK-spiller Lene (27) knuser de norske utenlandsproffenes formue

Stor suksess på og av banen.

 SUKSESS PÅ BANEN:  Lene Mykjåland (t.h.) var med på det norske landslaget som tok sølv under EM i Sverige i fjor.  Her er hun sammen med Ada Hegerberg. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SUKSESS PÅ BANEN: Lene Mykjåland (t.h.) var med på det norske landslaget som tok sølv under EM i Sverige i fjor. Her er hun sammen med Ada Hegerberg. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Våre beste menn er virkelig i vinden om dagen. Seks poeng på to kamper har gitt det norske folk ny tro på avansement til EM i 2016.

Men på inntektssiden må de norske proffene se seg slått av LSK Kvinners Lene Mykjåland.

27-åringen gjør braksuksess både på og av gressmatta. Hun er i skrivende stund med og kjemper om seriegull med LSKs kvinnelag i Toppserien (LSK liger to poeng foran Stabæk), og hun var også en del av det norske landslaget som tok sølv i EM i fjor.

Tjener fett Mykjåland er deleier i virksomheten til faren Frank Mykjåland og har økt formuen fra 1.9 millioner i 2007 til 17 millioner i 2013.

Det er bare Brede Hangeland som har en større formue.

27-åringen eier 24,5 prosent av selskapet Fit Holding AS, hvor hun også er varamedlem. I 2013 hadde selskapet rett under seks millioner i driftsinntekter og et resultat før skatt på 4, 5 millioner kroner.

Fit Holding er ifølge Bizweb moderselskapet til Next Sport, som har tatt en stor markedsandel i det norske markedet for sportsklær de siste åra. I 2013 hadde selskapet driftsinntekter på 100 millioner kroner.

 NÅR IKKE OPP:  De norske utenlandsproffene  Tarik Elyounoussi,  Joshua King og Mats Møller Dæhli. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
NÅR IKKE OPP: De norske utenlandsproffene Tarik Elyounoussi, Joshua King og Mats Møller Dæhli. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

- Jeg er student og fotballspiller på fulltid nå, og har ingen rolle i selskapet per dags dato. Ut over det har jeg ingen kommentar, sier Mykjåland til Dagbladet.

Null inntekt Mats Møller Dæhli var tilbake i Molde i fjor etter flere år i Manchester.

Flere av utenlandsproffene står med null i inntekt og skatt.  Noen av dem som skatter til andre land enn Norge, og står dermed oppført med null i inntekt og skatt hos Skatteetaten.

Blant dem John Arne Riise og Omar Elabdellaoui.