LSK straffer Ujah for Facebook-meldinger

Klagde på at klubben kvittet seg med Alhassane Dosso.

STÅR OVER I MORGEN: LSK gir Anthony Ujah karantene i morgendagens generalprøve mot Odd Grenland på grunn av kommentarene hans da klubben kvittet seg med Alhassane Dosso. Foto: Erlend Aas, Scanpix
STÅR OVER I MORGEN: LSK gir Anthony Ujah karantene i morgendagens generalprøve mot Odd Grenland på grunn av kommentarene hans da klubben kvittet seg med Alhassane Dosso. Foto: Erlend Aas, ScanpixVis mer

Anthony Ujah får én kamps karantene etter ytringene han gjorde da Lillestrøm kvittet seg med Alhassane Dosso tidligere i uka.

Dermed går fjorårets LSK-toppscorer glipp av generalprøven mot Odd Grenland i morgen.

Ujah gjorde det først klart at han var misfornøyd med behandlingen av kameraten Dosso på nettsamfunnet Facebook. Deretter uttalte nigerianeren seg negativt om saken i intervju med journalister. Etter et møte med Ujah og trener Henning Berg gjorde klubben det klart at 20-åringen får karantene i én kamp.

- Det er slike ting man håper at man ikke skal skje, men vi har med unge mennesker å gjøre, og da kan det skje. Dette er viktig læring for Anthony og viktig læring for hele laget, sier Henning Berg til LSKs nettsider.

- Han er ikke tilgjengelig for vår kamp i morgen på grunn av det som ble skrevet, intervjuet han gjorde og det som sto på Facebook, i tillegg til møtet vi hadde. Det Anthony sa der og hva han har sagt etter møtet gjør at han ikke er tilgjengelig for oss til kampen.

Berg forsikrer at man starter med blanke ark igjen fra mandag.

- Jeg vil understreke at dette ikke har noe med at spillerne ikke kan ha egne meninger. Det er bra at vi har spillere som bryr seg. Men det er viktig at man signaliserer ting på rett måte, tar det i rette kanaler og har klubben og dem man jobber med i bakhodet når man uttaler seg, sier Berg.

Den fransk-marokkanske prøvespilleren Youssef Sekour undertegnet i dag en kontrakt med Lillestrøm. Midtbanespilleren har skrevet under på en avtale som gjelder til 1. august.

(NTB)