- LSK-suksess ingen bombe

Olympiatoppen er ikke overrasket over de sterke resultatene Lillestrøm har oppnådd i år. Rolf Sæterdal mener en bevisst langvarig satsing ligger bak dagens andreplass på tabellen.

Olympiatoppen har vært inne i LSK siden 1994 med ekspertise på alle felt både sportslig og i organisasjonen.

Rolf Sæterdal, som har vært Olympiatoppens mann i LSK, mener at klubben på de fem årene har tilegnet seg store kunnskaper som i dag ligger i bunn for de oppsiktsvekkende sterke resultatene.

- Samarbeidet med LSK har de siste årene vært veldig fruktbart. I år viser også tester for første gang at vi har klart å utvikle laget fysisk i løpet av sesongen, sier Rolf Sæterdal.

Ikke problemfritt

Samarbeidet har likevel ikke vært uten problemer:

For tre år siden var det en direkte feide mellom Sæterdal og daværende LSK-trener Even Pellerud. Partene var uenige i synet på trening - og samarbeidet var en stund i direkte fare.

Meningen var at samarbeidet skulle stimulere til kontinuitet i rekkene - men historien viser at spilleravgangen har vært uvanlig stor. I dagens LSK-stall er det bare Torgeir Bjarmann som har vært med fra starten.

Også på trenersiden har det vært store utskiftninger: Teitur Thordarson, Per Brogeland og Even Pellerud har alle vært innom Åråsen før Arne Erlandsen tok over for to år siden.

Erlandsen viktig

Den treneransettelsen mener Sæterdal reddet LSKs samarbeid med Olympiatoppen.

- Det hadde neppe vært noe samarbeid i dag hvis LSK ikke hadde ansatt Erlandsen som hovedtrener. Han hadde vært hjelpetrener i to år tidligere og han representerte den kontinuiteten vi mente var viktig, sier Rolf Sæterdal.

- Men ærlig talt; nye spillere som Heidar Helguson, Runar Normann og Arild Sundgot har ikke så lang fartstid i dette samarbeidet?

- Det er for så vidt riktig. Men den kunnskapen som ligger i klubben nå ligger det fem års samarbeid bak. Det er viktig å tenke på, sier Sæterdal - som legger til at LSKs sportslige suksess i år virkelig smaker.

- Når jeg som bergenser gleder meg over at LSK slår Brann, så forstår du hvilke følelser jeg har for dette samarbeidet, smiler Sæterdal.

Samarbeidet skal opp til evaluering i november i år, da femårsperioden er ute.