LSK-supportere utestengt på ubestemt tid

- Kan ikke være bekjent av dette.

(Dagbladet.no) Lillestrøm-ledelsen var i kveld samlet til et ekstraordinært styremøte som følge av supporterbråket i forbindelse med kampen mot Stabæk søndag kveld.

Det var bråk før kampen og politiet måtte også aksjonere mot supportere på tribunen som tente bengalske lys. Flere tilskuere havnet også i klammeri med politiet som rykket inn på tribunen.

LSK-styret viser disse personene ingen nåde.

- Vi har besluttet å utestenge enkelte personer fra kampene på Åråsen på ubestemt tid med bakgrunn i det som skjedde både i forkant av kampen i Bærum, og på stadion, sier LSK-leder Per Mathisen til LSK.no.

Støttes av supporterne

Totalt ble seks personer pågrepet og bøtelagt av Asker og Bærum-politiet. Tre ble tatt i Sandvika før kampen, én ble arrestert på stadion og to ble pågrepet etter kampslutt.

- Vi ønsker et tett og godt samarbeid med Kanarifansen, og med dette ønsker vi å luke ut uønskede elementer som både ødelegger for Kanarifansen selv, og ikke minst for LSK, sier Mathisen.

Han forteller at det også kan bli aktuelt å utestenge enkelte grupperinger klubben ikke ønsker å ha på Åråsen.

STORE POLITISTYRKER: Politiet måtte sende store styrker til Nadderud og hundepatruljer passet på LSK-supporterne. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
STORE POLITISTYRKER: Politiet måtte sende store styrker til Nadderud og hundepatruljer passet på LSK-supporterne. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer

Dette er ikke første gangen klubben utestenger supportere. For halvannet år siden ble supportergruppa Ultras Felt C (UFC) utestengt fra alle klubbens hjemmekamper. LSK-fans fyrte opp bluss på Aker Stadion, og klubben valgte å utestenge hele gjengen på rundt 25 personer.

Den offisielle supportergruppa Kanarifansen stilte seg bak det vedtaket og støtter også den avgjørelsen som ble tatt mandag kveld.

- Vi kan ikke være bekjent av disse uheldige episodene, og vi ønsker derfor å vise alle våre medlemmer av vi tar tak i dette med en gang, sier sikkerhetsansvarlig Frode Johansen i KFL.

LSK-supportere utestengt på ubestemt tid
BLUSS PÅ TRIBUNEN: Det ble fyrt opp bengalske lys på tribunen, og politiet rykket inn.