Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

LSK taper millioner på Strand-krangel

Fjørtoft krevde først to millioner kroner fra Ham-Kam, da Strand ville stikke i november.

(Dagbladet.no): I går gikk Pål Strand gratis til Ham-Kam. Det bekreftet LSK-styreleder Per Mathisen overfor Dagbladet.no.

I november fikk 32-åringen en prislapp på hele to millioner kroner, da midtbanespilleren ville til nettopp hamarklubben.

- Etter cupfinalen mot Haugesund spurte jeg om å få gå gratis til HamKam, men jeg fikk beskjed fra Jan Åge Fjørtoft om at prisen for Ham-Kam var to millioner kroner. Det var jo helt hinsides og ikke aktuelt, sier Strand til Hamar Arbeiderblad.

LSK trodde på salgsinntekter

I februar ble lysluggen degradert fra A-laget til LSK, noe fagforeningen NISO reagerte sterkt på. Da saken ble løst i går gikk ikke bare Strand vederlagsfritt fra Åråsen.

LSK punget ut for at veteranen skulle forsvinne.

- Lillestrøm har tapt en del penger på dette, men det synes jeg er helt greit, sier Strand og bekrefter at hans sluttpakke innebærer at han selv ikke har tapt ei krone på konflikten

LSK-styreleder Mathisen sier til Romerikes Blad i dag at løsningen med å betale ut både Strand og Dan Anton Johansen (28) slett ikke var del av planen da duoen ble sparket ned til rekruttlaget.

DYR ARBEIDSKONFLIKT: I dag hevder Pål Strand (i midten) at LSK krevde to millioner kroner for ham for bare fire måneder siden. I går fikk han både sluttpakke og gikk gratis til Ham-Kam. Foto: Dagbladet / Daniel Sannum Lauten
DYR ARBEIDSKONFLIKT: I dag hevder Pål Strand (i midten) at LSK krevde to millioner kroner for ham for bare fire måneder siden. I går fikk han både sluttpakke og gikk gratis til Ham-Kam. Foto: Dagbladet / Daniel Sannum Lauten Vis mer

Klubben håpet på å få betalt for spillerne.

- Vi mente at vi hadde en vare å selge som vi trodde markedet ville betale for. Selvfølgelig ser vi nå at det ikke helt stemte, men vi mener ikke nødvendigvis at bare vi gjorde feil. Etter vår mening har kanskje ikke markedet helt gjort jobben sin heller. Pål og Dan Anton er to gode spillere, og selv om de ikke var gode nok for oss, burde de vært attraktive for andre, sier Mathisen til avisa.

Danske fikk 800 000

Danske Johansen (28) skal ha fått 800 000 kroner for å forlate LSK, Strand fikk hundretusener. Det gir LSK noe å tygge på for framtida.

- Vil ikke gå i detalj på hva vi vil gjøre annerledes, men vi kommer til å ta med oss en del av det som har skjedd. Vi ser at vi må være mer nøye i det vi gjør, sier Mathisen til Romerikes Blad.

image: LSK taper millioner på Strand-krangel
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media