LSK-trener Magnus Haglund jublet, men advarte mot for høye forhåpninger

- Husk at vi er en fattig klubb.

BODØ (Dagbladet): Magnus Haglund jublet som besatt da bortekampen mot Glimt var over og Lillestrøm hadde vunnet 2-1.

Men i mixed zone et kvarter senere, var den svenske treneren atter sitt sindige, steinansikt-lignende jeg.

- Jeg vet at mange i Romerike forventer og forlanger medaljer til Åråsen igjen. Det presset må vi bare leve med. Men husk at Lillestrøm er en fattig klubb. Vi har kuttet åtte millioner i sportslige midler bare fra i fjor til i år, minnet Haglund om overfor Dagbladet.

- Bedre og bedre Likevel mener han at Lillestrøm er en klubb i fremgang:

- I den første sesongen min i Lillestrøm, i 2012, ble det niendeplass. I fjor endte vi som nr 10, men spilte bedre fotball enn året før. I år spiller vi bedre fotball enn i begge de to foregående sesongene. Bare synd at vi ikke har klart å avgjøre flere av kampene, for spillemessig har vi vært gode. Heldigvis løsnet det her i Bodø, sa LSK-treneren.

Haglund, som tidligere har ledet Elfsborg til seriegull i Sverige, vil ikke blåse forventningene i været.

- Nå tar vi kamp for kamp, hvorav den neste er hjemme mot Sogndal. Så får vi telle opp poengene etter 30 runder. Det får bli mitt kjedelige trener-svar, sa han.

Språk-trøbbel med matchvinneren Haglund skrøt også av ivorianske Moryke Fofana, som i sin 34. kamp for Lillestrøm endelig scoret. Da det først skjedde, ble han også matchvinner med et strålende skudd i tverrligger og inn fra 17 meter. Målet, som ga Lillestrøm 2-1 med et kvarter igjen å spille, ble seiersmålet.

- Jeg håper at det løsner for ham nå. Han har potensial til å score mye, for han er så rask med ball. Derfor ender han ofte i farlige situasjoner, sa Haglund.

Det har vært utfordrende å ha mannen fra Elfenbenskysten i stallen. Fofana snakker stort sett bare fransk.

- Vi har funnet et sett å kommunisere på. En blanding av noen ord på fransk, noen på engelsk og noen få på norsk.

- Som for eksempel?

- Han vet hva venstre og høyre betyr. Og noen andre fotballterminologi-ord. I tillegg har vi heldigvis folk i støtteapparatet som snakker bra fransk, sa en fornøyd Magnus Haglund etter kampen.

Hyllet venstresida på 1. mai Haglund hyllet sitt eget lags venstreside etter seieren i Bodø.

- Fofana var meget farlig, rask og god i angrepet. Og bakover hadde vår venstreback, Stian Ringstad, full kontroll på lynvingen Dane Richards. Jeg vil nesten si at vår mann fremstod som den raskeste av dem, sa LSK-treneren.

Mens Magnus Haglund kunne juble og se oppover tabellen, må Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen innse at Glimt bør kikke seg over skulderen. Veien ned til desidert bunnplass er farlig kort.

- Vi har aldri sagt at vi skal ta medaljer eller være med i toppen. Vårt mål er å etablere oss i Tippeligaen. Når det er sagt, føler jeg vi har tapt tre kamper som vi kunne og burde tatt poeng i. Her i kveld hadde vi for eksempel to store sjanser på stillingen 1-1, sa Halvorsen - og tenkte på to farlige forsøk fra Trond Olsen.

JUBLET FOR SEIER: Magnus Haglund (t.h.) slipper jubelen løs sammen med assistent-trener Magnus Powell etter at seier 2-1 i Bodø var et faktum. Til vensre en slukkøret Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen.
Foto: Kent Even Grundstad/Digitalsport
JUBLET FOR SEIER: Magnus Haglund (t.h.) slipper jubelen løs sammen med assistent-trener Magnus Powell etter at seier 2-1 i Bodø var et faktum. Til vensre en slukkøret Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen. Foto: Kent Even Grundstad/Digitalsport Vis mer